Vloerisolatie Meer over isolatieplaten

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Direct informatie
  • Hoog rendement
  • Besparing op de energierekening
  • Hoger wooncomfort
Vloerisolatie leggen op de vloer

Wat zijn isolatieplaten?

Isolatieplaten voor vloerisolatie kunnen zowel aan de bovenkant als onderkant van de vloer worden aangelegd. Dit hangt af van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Een nadeel van isolatieplaten is dat er mogelijk naden inkomen waardoor de isolerende werking afneemt. Hieronder worden alle soorten isolatieplaten voor vloerisolatie genoemd.

Glaswol platen

Glaswol is gemaakt van zand en gerecycled glas. De glaswolplaten hebben een hoge isolerende waarde en zijn zowel brandveilig als waterafstotend. Glaswol platen zijn relatief goedkoop.

PUR platen
PUR platen worden gemaakt van polyurethaan. Polyurethaan bestaat uit twee elementen: polyol en isocyanaat. Wanneer deze twee elementen met elkaar worden gemengd, ontstaat er een hard en duurzaam schuim. Uit dit schuim worden de platen gesneden. De PUR-platen worden voornamelijk aan de onderkant van de vloer aangebracht. PUR platen hebben een hoge isolatiewaarde. PUR platen zijn duurder dan glaswol platen.

Vloerisolatie in een nieuwe vloer

PIR platen

PIR platen zijn als het ware de verbeterde versie van PUR platen. Het verschil zit hem vooral in de brandveiligheid. De platen zijn minder brandbaar en schadelijk dan zijn voorganger.

XPS platen
XPS platen bestaan uit geëxtrudeerde polystyreen. Het materiaal wordt geproduceerd uit styreen, vandaar ook de naam geëxtrudeerd polystyreen. Styreen is een restproduct van aardolie. XPS platen kunnen met of zonder tand-en-groef worden aangebracht, maar in de meeste gevallen wordt dit met tand- en-groefverbinding gedaan.

EPS platen
EPS platen zijn van piepschuim gemaakt. Deze platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde, zijn waterafstotend, brandveilig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Isoleren met EPS platen is in verhouding vrij goedkoop.

Offertes aanvragen

Isolatiematrassen

Isolatiematrassen zijn gemaakt van folie of plastic, gevuld met isolerende chips of balletjes. De isolatiematrassen worden op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Door de isolatiematrassen op de bodem te bevestigen en ervoor te zorgen dat deze luchtdicht worden afgesloten, zal de lucht in de kruipruimte minder vocht bevatten.

Aangezien isolatiematrassen op de bodem van de kruipruimte worden aangebracht, spreken we hier van bodemisolatie en niet van vloerisolatie. Vandaar dat we isolatiematrassen apart vermelden.

Hoe kies je voor het juiste isolatiemateriaal?

Weet je nog niet helemaal welk isolatiemateriaal voor jou geschikt is? Laat je dan informeren door een van onze vakmannen. Zij geven op basis van jouw budget en wensen vrijblijvend advies. Hierdoor weet je zeker dat jij zal slagen met het isoleren van jouw vloer.

Offerte aanvragen voor vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloer kan ontsnappen. Daardoor bespaar je op jouw energierekening en blijft de woning een aangename temperatuur houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over vloerisolatie

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Als huiseigenaar hoef je niets te doen om isolatie in de kruipruimte te plaatsen. Als je de isolatie boven of onder de vloer wilt installeren, moet je alle meubels verwijderen.

Het is belangrijk om voldoende bouwhoogte te hebben voor vloerisolatie, omdat er meerdere lagen op de vloer moeten worden geplaatst. De gehele vloerconstructie bestaat doorgaans uit dragende vloeren, plamuurband, isolatieplaten en afgewerkte vloeren. Houd er dus rekening mee dat vloerisolatie de vloer soms 10 cm hoger maakt.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het is het meest gehoorde nieuws in een geïsoleerde wereld en een van de grootste misverstanden. Veel mensen denken dat het aanbrengen van vloerisolatie op vloerverwarmingssystemen geldverspilling is, maar dit is niet het geval. Als de vloer niet geïsoleerd is, gaat altijd een deel van de door vloerverwarming opgewekte warmte verloren. Daarom is het erg belangrijk om een ​​goede vloerisolatie aan te brengen.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

De prijs van vloerisolatie varieert enorm. Dit komt omdat er verschillende materialen en experts zijn, elk met een andere prijs. Ter indicatie: inclusief installatie bedragen de kosten voor isolatiemateriaal in gewone woningen tussen de €1100 en €3500 euro.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Isolatie in je vloer heeft veel voordelen, vooral in een wereld waar je ernaar streeft het energieverbruik te verminderen en duurzame ontwikkeling te bereiken. Bovendien kunt u nog meer besparen door vloerisolatie en vloerverwarming te combineren. Alle voordelen zijn hieronder op een rijtje gezet:

  • Een hoger wooncomfort
  • Besparing op de stookkosten
  • Vloerisolatie hoeft helemaal niet duur te zijn
  • Hoog rendement
  • Beter voor het milieu