Vloerisolatie Kosten & rendement

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Direct informatie
  • Hoog rendement
  • Besparing op de energierekening
  • Hoger wooncomfort
energielabel aanvragen
Vloerisolatie leggen op de vloer

Hoe hoog is het rendement, wat kost vloerisolatie?

Voor vloerisolatie is een relatief lage investering nodig. De kosten van vloerisolatie variëren vooral door het materiaal. Daarnaast rendeert het erg goed waardoor het een populaire keuze is voor woningeigenaren. Op deze pagina lees je alles over de kosten en het rendement van vloerisolatie.

Soort materiaal Gemiddelde prijs per m2
Glaswol platen €10
PUR-platen €25
PIR-platen €17,50
XPS- platen €17,50
EPS- platen €10
Isolatiematrassen €20
PUR-schuim €25
Icynene-schuim €27,50
EPS-parels €22,50
EPS-chips €22,50

Prijsfactoren voor vloerisolatie

Een van de grootste factoren die een rol spelen bij de prijs is de soort methode die de vakman hanteert bij het aanbrengen van de isolatie. Wordt er gebruik gemaakt van vloerisolatie of bodemisolatie? De totaalprijs kan tot wel €600 euro verschillen.

Wanneer je er voor kiest om je vloer te isoleren, heb je de keuze uit een aantal verschillende soorten isolatiematerialen. Hiernaast vind je een overzicht van de verschillende soorten isolatiematerialen en de daar bijbehorende gemiddelde prijs per vierkante meter.

De vakman

Ten slotte speelt de vakman ook mee in de kosten. Zo hanteert hij een uurloon, kunnen er voorrijkosten in rekening worden gebracht en kan er een toeslag overheen komen wanneer de opdracht erg moeilijk is uit te voeren.

Wij raden daarom aan om verschillende offertes van vakmannen met elkaar te vergelijken.

Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Prijsindicatie en prijsopbouw

De gemiddelde kosten voor vloerisolatie ligt rond €1600 euro inclusief plaatsingskosten. Daarnaast kan je in aanmerking komen met subsidies waardoor het bedrag nog omlaag gaat. Deze investering verdien je gemiddeld in 5 tot 10 jaar terug.

De prijs is opgebouwd uit drie kostenposten: materiaalkosten, installatiekosten en overige kosten. Onder materiaalkosten valt het isolatiemateriaal en eventueel bevestigingsmateriaal. Onder installatiekosten valt de arbeid die de vakman levert. De kosten van arbeid ligt relatief hoog. Daarom is het vergelijken van vakmannen raadzaam. Ten slotte komen we aan bij overige kosten. Onder overige kosten valt een toeslag en voorrijkosten. Niet elke vakman brengt dit in rekening, maar dat kan wel. De toeslag wordt in rekening gebracht wanneer de klus erg lastig is uit te voeren.

Offertes aanvragen
Vrouw installeert slimme thermostaat

Subsidie

Laag btw-tarief:
In 2020 kom je voor het laten isoleren van daken, vloeren en muren in aanmerking voor het lage btw-tarief van 9%. De woning moet echter wel ouder zijn dan twee jaar.

Let op:
Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig op de arbeidskosten voor het plaatsen van het isolatiemateriaal. Het is niet van toepassing op de materiaalkosten of andere werkzaamheden die met de klus gecombineerd worden. Wil je genieten van het verlaagde btw-tarief, dan moet je dus een beroep doen op een erkende aannemer. Bij Nova eco vergelijk je gratis en vrijblijvend vakmannen die hier aan voldoen.

SEEH:
Wanneer je als woningeigenaar minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kun je in aanmerking komen met Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Lees alles over de voorwaarden op onze blogpagina.

Rendement van vloerisolatie

Na het aanbrengen van de isolatie zal je merken dat je woning minder vochtig is, minder tocht en gelijkmatiger warm is. Vloerisolatie levert gemiddeld een rendement op dat te vergelijken is met een rente van 8 tot 10% op de spaarrekening.

Wanneer de vloer van een woning geïsoleerd is, daalt het gasverbruik met gemiddeld 330 m3 per jaar. Dit betekent dat de CO2-uitstoot op jaarbasis met bijna 600 kilogram wordt verminderd.

Offertes aanvragen
Beter mileu door nova eco

Terugverdientijd van vloerisolatie

Vloerisolatie is een investering die je door de tijd ruimschoots zult terugverdienen. Het geld wat je jaarlijks met de vloerisolatie kunt terugverdienen is van een aantal factoren afhankelijk. Zo hebben het soort isolatiemateriaal, de oppervlakte van de vloer, het soort ondervloer, gebruik van subsidies en de wel of niet aanwezigheid van vloerverwarming een rol in de terugverdientijd.

De gemiddelde terugverdientijd bedraagt tussen de 5 en 7 jaar. Dit klinkt misschien lang maar de vloerisolatie is een eenmalige investering. Daarom zul je ook na de terugverdienen van de investering blijven profiteren op de jaarlijkse besparing.

Offerte aanvragen voor vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloer kan ontsnappen. Daardoor bespaar je op jouw energierekening en blijft de woning een aangename temperatuur houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over dakisolatie

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Als huiseigenaar hoef je niets te doen om isolatie in de kruipruimte te plaatsen. Als je de isolatie boven of onder de vloer wilt installeren, moet je alle meubels verwijderen.

Het is belangrijk om voldoende bouwhoogte te hebben voor vloerisolatie, omdat er meerdere lagen op de vloer moeten worden geplaatst. De gehele vloerconstructie bestaat doorgaans uit dragende vloeren, plamuurband, isolatieplaten en afgewerkte vloeren. Houd er dus rekening mee dat vloerisolatie de vloer soms 10 cm hoger maakt.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het is het meest gehoorde nieuws in een geïsoleerde wereld en een van de grootste misverstanden. Veel mensen denken dat het aanbrengen van vloerisolatie op vloerverwarmingssystemen geldverspilling is, maar dit is niet het geval. Als de vloer niet geïsoleerd is, gaat altijd een deel van de door vloerverwarming opgewekte warmte verloren. Daarom is het erg belangrijk om een ​​goede vloerisolatie aan te brengen.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

De prijs van vloerisolatie varieert enorm. Dit komt omdat er verschillende materialen en experts zijn, elk met een andere prijs. Ter indicatie: inclusief installatie bedragen de kosten voor isolatiemateriaal in gewone woningen tussen de €1100 en €3500 euro.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Isolatie in je vloer heeft veel voordelen, vooral in een wereld waar je ernaar streeft het energieverbruik te verminderen en duurzame ontwikkeling te bereiken. Bovendien kunt u nog meer besparen door vloerisolatie en vloerverwarming te combineren. Alle voordelen zijn hieronder op een rijtje gezet:

  • Een hoger wooncomfort
  • Besparing op de stookkosten
  • Vloerisolatie hoeft helemaal niet duur te zijn
  • Hoog rendement
  • Beter voor het milieu