Vloerisolatie Meer over PUR-schuim

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Direct informatie
  • Hoog rendement
  • Besparing op energierekening
  • Hoger wooncomfort
Aanbrengen van isolatie in een woning

PUR-schuim isolatie. Hoe werkt het?

Naast isolatieplaten kan je kiezen voor PUR- of Icyene-schuim als isolatiemateriaal. Dit is een vorm van isoleren die vaak wordt toegepast, waarbij het schuim aan de onderkant van de vloer wordt aangebracht.

Vloerisolatie in een nieuwe vloer

PUR-schuim

PUR is kunststof schuim en een synthetisch isolatiemateriaal. PUR-schuim heeft als voordeel dat het een zeer hoge isolatiewaarde heeft, zorgt voor een naadloze afwerking en een lange levensduur heeft. De prijs van PUR-isolatie is relatief hoog.

Aanbrengen van isolatie in een woning

Icynene-schuim

Icynene-schuim wordt steeds vaker gebruikt door onze vakmannen. Dit komt omdat Icynene alle voordelen van PUR schuim heeft, maar bevat geen schadelijke stoffen. Bij brand is dit materiaal dus een stuk minder gevaarlijk. Icynene is wel duurder dan PUR-schuim.

Offertes aanvragen

Hoe kies je voor het juiste isolatiemateriaal?

Weet je nog niet helemaal welk isolatiemateriaal voor jou geschikt is? Laat je dan informeren door een van onze vakmannen. Zij geven op basis van jouw budget en wensen vrijblijvend advies. Hierdoor weet je zeker dat jij zal slagen met het isoleren van jouw vloer. Kies hier voor EPS-korrels.

Offerte aanvragen voor vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloer kan ontsnappen. Daardoor bespaar je op jouw energierekening en blijft de woning een aangename temperatuur houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over vloerisolatie

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Als huiseigenaar hoef je niets te doen om isolatie in de kruipruimte te plaatsen. Als je de isolatie boven of onder de vloer wilt installeren, moet je alle meubels verwijderen.

Het is belangrijk om voldoende bouwhoogte te hebben voor vloerisolatie, omdat er meerdere lagen op de vloer moeten worden geplaatst. De gehele vloerconstructie bestaat doorgaans uit dragende vloeren, plamuurband, isolatieplaten en afgewerkte vloeren. Houd er dus rekening mee dat vloerisolatie de vloer soms 10 cm hoger maakt.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het is het meest gehoorde nieuws in een geïsoleerde wereld en een van de grootste misverstanden. Veel mensen denken dat het aanbrengen van vloerisolatie op vloerverwarmingssystemen geldverspilling is, maar dit is niet het geval. Als de vloer niet geïsoleerd is, gaat altijd een deel van de door vloerverwarming opgewekte warmte verloren. Daarom is het erg belangrijk om een ​​goede vloerisolatie aan te brengen.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

De prijs van vloerisolatie varieert enorm. Dit komt omdat er verschillende materialen en experts zijn, elk met een andere prijs. Ter indicatie: inclusief installatie bedragen de kosten voor isolatiemateriaal in gewone woningen tussen de €1100 en €3500 euro.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Isolatie in je vloer heeft veel voordelen, vooral in een wereld waar je ernaar streeft het energieverbruik te verminderen en duurzame ontwikkeling te bereiken. Bovendien kunt u nog meer besparen door vloerisolatie en vloerverwarming te combineren. Alle voordelen zijn hieronder op een rijtje gezet:

  • Een hoger wooncomfort
  • Besparing op de stookkosten
  • Vloerisolatie hoeft helemaal niet duur te zijn
  • Hoog rendement
  • Beter voor het milieu