Vloerisolatie De voordelen

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Direct informatie
  • Hoog rendement
  • Besparing op de energierekening
  • Hoger wooncomfort
Vloerisolatie leggen op de vloer

Vloerisolatie zorgt voor veel voordelen, maar welke?

Vloerisolatie brengt vele voordelen met zich mee. Het zorgt er onder andere voor dat de warmte niet meer via de vloer ontsnapt. Hierdoor neemt het wooncomfort toe en bespaar je op de energierekening.

Alle voordelen die vloerisolatie met zich meebrengt vind je op deze pagina.

Besparen op de energierekening

Besparing op de energierekening

Vloerisolatie zorgt er onmiddellijk voor dat je energierekening daalt doordat de temperatuur beter wordt vastgehouden en verdeeld. Je bespaart gemiddeld tot wel 6 m3 gas per vierkante meter per jaar. Daardoor bespaar je jaarlijks tot wel 20% op de energierekening.

Offertes aanvragen
warme voeten door een geleidelijke temperatuur

Wooncomfort neemt toe

Na de installatie van de isolatie voelt je huis veel behaaglijker aan, de temperatuur van je vloer stijgt, in samenstelling met vloerverwarming soms nog sneller. Je hebt geen last meer van tocht of vocht vanuit de kruipruimte onder je woning. Dit zorgt er voor dat het wooncomfort stijgt.

Door middel van de isolatie is er minder warmteverlies in de winter en minder koelteverlies in de zomer. Doordat de warmte goed verdeeld is hoef je minder te stoken en dus minder te betalen.

Subsidie voor isolatie controleren

Woningwaarde stijgt

Wanneer je energiebesparende maatregelen neemt, zoals het aanbrengen van vloerisolatie, wordt dit meegenomen in de energieprestatieberekening van jouw woning. Wanneer je de woning later wilt gaan verkopen of verhuren, kun je hiervoor dus een hogere prijs vragen.

De woningwaarde stijgt doordat de woning een hogere index klasse krijgt op het energielabel.

Hoog rendement

De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 5 tot 7 jaar. Vloerisolatie levert een rendement dat te vergelijken is met een percentage van 8 tot 10 procent op de spaarrekening.

Wil je meer weten over het rendement van vloerisolatie? Neem dan een kijkje op de rendementspagina van vloerisolatie.

Beter mileu door nova eco

Bijdragen aan een beter milieu

Wanneer vloerisolatie is aangebracht, wordt er minder energie verbruikt voor het verwarmen van de woning. Minder stoken betekent minder CO2 uitstoot. Daarnaast komen er geen schadelijke stoffen vrij bij het aanbrengen van vloerisolatie.

Aantrekkelijke subsidie

Wanneer je als woningeigenaar minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kun je in aanmerking komen met Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Terug naar vloerisolatie

Offerte aanvragen voor vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloer kan ontsnappen. Daardoor bespaar je op jouw energierekening en blijft de woning een aangename temperatuur houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over dakisolatie

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Als huiseigenaar hoef je niets te doen om isolatie in de kruipruimte te plaatsen. Als je de isolatie boven of onder de vloer wilt installeren, moet je alle meubels verwijderen.

Het is belangrijk om voldoende bouwhoogte te hebben voor vloerisolatie, omdat er meerdere lagen op de vloer moeten worden geplaatst. De gehele vloerconstructie bestaat doorgaans uit dragende vloeren, plamuurband, isolatieplaten en afgewerkte vloeren. Houd er dus rekening mee dat vloerisolatie de vloer soms 10 cm hoger maakt.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het is het meest gehoorde nieuws in een geïsoleerde wereld en een van de grootste misverstanden. Veel mensen denken dat het aanbrengen van vloerisolatie op vloerverwarmingssystemen geldverspilling is, maar dit is niet het geval. Als de vloer niet geïsoleerd is, gaat altijd een deel van de door vloerverwarming opgewekte warmte verloren. Daarom is het erg belangrijk om een ​​goede vloerisolatie aan te brengen.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

De prijs van vloerisolatie varieert enorm. Dit komt omdat er verschillende materialen en experts zijn, elk met een andere prijs. Ter indicatie: inclusief installatie bedragen de kosten voor isolatiemateriaal in gewone woningen tussen de €1100 en €3500 euro.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Isolatie in je vloer heeft veel voordelen, vooral in een wereld waar je ernaar streeft het energieverbruik te verminderen en duurzame ontwikkeling te bereiken. Bovendien kunt u nog meer besparen door vloerisolatie en vloerverwarming te combineren. Alle voordelen zijn hieronder op een rijtje gezet:

  • Een hoger wooncomfort
  • Besparing op de stookkosten
  • Vloerisolatie hoeft helemaal niet duur te zijn
  • Hoog rendement
  • Beter voor het milieu