Vloerverwarming voor jouw woning

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Offertes aanvragen
  • Woningwaarde stijgt
  • Energiezuinig
  • Maximale ruimte

Warmere voeten?

Vloerverwarming wordt een steeds populairdere woninginvestering. Het gelijkmatig verwarmen van de vloer met een constante temperatuur zorgt voor een hoger wooncomfort en een besparing op de energierekening. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent verwarming van je vloer.

Hoe werkt vloerverwarming?

Bij vloerverwarming wordt de woning verwarmt door middel van warm water dat door leidingen onder de vloer stroomt. Dit warme water is afkomstig van een cv-ketel of een warmtepomp. Doordat de buizen onder de gehele vloer zijn geïnstalleerd, krijg je een gelijkmatig verwarmde ruimte. Naast warm water als warmtebron, is er tegenwoordig ook elektrische verwarming voor je vloer. De soorten vloerverwarming delen we op in twee verschillende systemen.

Bekijk ze hier

Soorten vloerverwarming

Bekijk de verschillende soorten vloerverwarming

Wat zijn de voordelen van verwarming onder je vloer?

Stel je eens voor dat je heerlijk op je blote voeten door de kamer loopt. De vloer is heerlijk op temperatuur en je hebt geen last meer van koude voeten, geweldig toch? In veel nieuwbouwwoningen wordt alle verwarming standaard aangebracht. Ook in oudere woningen neemt de vraag steeds meer toe, maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor verwarming onder de vloer? Lees hier alle voordelen die vloerverwarming met zich mee brengt.

Bekijk alle voordelen

Kosten en rendement van verwarming?

Door verwarming onder je vloer aan te leggen kun je besparen op de energierekening en profiteren van een hoger wooncomfort, maar dit moet eerst wel bekostigd worden. De kosten van ondergrondse verwarming worden door een aantal factoren bepaald. Wil je weten wat er allemaal bij de kosten en het rendement komt kijken?

Bekijk de kosten

Is er subsidie voor vloerverwarming?

De overheid bepaalt ieder jaar of er een subsidie moet komen voor de werkzaamheden van energiebesparende maatregelen. Op dit moment zijn er geen subsidies voor vloerverwarming. Dit kan komend jaar wel weer anders zijn. Ben je benieuwd naar welke subsidies die voor jou beschikbaar zijn? Ga dan naar onze subsidiechecker.

Offerte aanvragen voor vloerverwarming

Vloerverwarming wordt een steeds populairdere woninginvestering. Het gelijkmatig verwarmen van de vloer met een constante temperatuur zorgt voor een hoger wooncomfort en een besparing op de energierekening.

"*" geeft vereiste velden aan

Op welke verdieping moet de vloerverwarming aangelegd worden?*
Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over vloerverwarming

Hoe wordt vloerverwarming aangebracht?

Het is erg belangrijk om de verwarming correct te installeren, wat ook belangrijk is om de normale werking van de vloerverwarming te garanderen. Elke verdieping is er geschikt voor. De installatie van de meest voorkomende verwarming omvat twee stappen: het slijpen van de vloerverwarming en het installeren van een verdeler.

Als je vloer nog niet af is, leg dan eerst een laag isolatieschuim. Als je de vloer hebt voorbereid, wordt de groef gefreesd.

Wat is de terugverdientijd van vloerverwarming?

De gemiddelde terugverdientijd van vloerverwarming is korter dan voorheen. Deze verandering is te danken aan de introductie van veel energiebesparende vloerverwarmingspompen. Met vloerverwarming bespaar je tot 15% op uw maandelijkse stookkosten.

Deze besparing bespaart u aan het einde van het jaar geld. Omdat je elk jaar geld bespaart, heb je geld verdiend door binnen enkele jaren te investeren in het installeren van vloerverwarmingsapparatuur.

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

Veel mensen denken dat het plaatsen van vloerverwarming een dure investering is. De prijs is onder meer afhankelijk van hoe je vloerverwarming wilt gebruiken, welke vloerverwarming je kiest en welk oppervlak je gebruikt. De kosten van vloerverwarming lopen sterk uiteen. Je mag ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van het verwarmingsmateriaal tussen de 40 en 90 euro per vierkante meter ligt.

Onder andere de kosten van vloerverwarming zijn onder te verdelen in het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming. Door vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken, heb je geen radiator meer nodig die ruimte in beslag neemt.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming is een belangrijke stap om het energieverbruik te verminderen. De warmteverdeling in het huis is gelijkmatiger, waardoor je kunt genieten van een constante temperatuur en een hoger wooncomfort. Bovendien verhoogt het de waarde van uw huis of gebouw.

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Traditionele vloerverwarming:

Bij traditionele verwarming wordt vaak een sleuf in de betonvloer gesneden en wordt er een dekvloer op aangebracht om te verwarmen.

Natbouw en droogbouw:

Naast traditionele verwarming kunt u ook kiezen voor nat en droog bouwen. Er wordt vaak voor deze soorten vloerverwarming gekozen.

Elektrische vloerverwarming:

Ten slotte kunt u kiezen voor elektrische vloerverwarming. De tot cement gerolde kabelmat komt hierbij goed van pas.