Vloerverwarming Traditionele vloerverwarming

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Vergelijk offertes
  • Woningwaarde stijgt
  • Ruimte maximaal benut
  • Energiezuinig

Hoe werkt traditionele vloerverwarming?

Bij het aanleggen van traditionele vloerverwarming worden er meestal sleuven in een betonnen vloer geslepen waarover een dekvloer wordt gelegd. Dit systeem wordt aangesloten op de cv-ketel of warmtepomp. Daarnaast is er bij dit systeem een verdeler nodig die zorgt voor de circulatie van het warme water. Dit systeem is uitermate geschikt voor het verwarmen van de woonkamer.

Een groot voordeel van de traditionele vloerverwarming is dat er geen extra bouwhoogte is om de vloer aan te brengen. Hierdoor hoeven er geen deuren ingekort te worden. Doordat de traditionele vloerverwarming dicht onder de vloer bevindt verlies je nauwelijks warmte bij dit systeem.

Hoe werkt infrezen?

Bij infrezen wordt de vloerverwarming door middel van sleuven in een bestaande vloer gefreesd. Als eerst worden er kunststof leidingen in de vloer gefreesd. Deze buizen worden vastgemonteerd aan de ondervloer. Na het infrezen moet er een krimpnet geplaatst worden om te voorkomen dat er scheuren in de dekvloer komen. Via deze kunststof leidingen wordt het warme water verspreid.

Energielabel bij Nova Eco

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw vloerverwarmingen wordt meestal gebruik gemaakt van krimpnetten of tackerplaten. Vervolgens wordt hier een natte dekvloer aangebracht.

Krimpnetten

Tackerplaten worden gebruikt voor zowel installatie als isolatie. De tackerplaten zijn namelijk van isolerend materiaal gemaakt en voorzien van rasterfolie. De tackerplaten zijn erg makkelijk te monteren en door middel van tackerclips worden de leidingen aan de isolatieplaten vastgezet.

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw houdt in dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden voor het plaatsen van vloerverwarming. Bij droogbouw worden noppenplaten gebruikt.

Noppenplaten

Wanneer de vloerverwarming met noppenplaten wordt geïnstalleerd, worden deze platen eerst op de ondervloer gemonteerd. Vervolgens worden de verwarmingsleidingen tussen de noppen door geduwd en bevestigd. Hier wordt gelijk de boven vloer gelegd.

Vrouw installeert slimme thermostaat

Traditionele vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming?

Vloerverwarming kan gebruikt worden als hoofdverwarming of als bijverwarming. Wanneer je de vloer als hoofdverwarming gebruikt, heb je geen extra verwarmingselementen nodig zoals een radiator. De temperatuur van de vloerverwarming kan geregeld worden met een thermostaat. Elektrische vloerverwarming wordt meestal als bijverwarming gebruikt.

Wanneer een van de verschillende soorten vloerverwarming gebruikt wordt als bijverwarming, wordt er naast vloerverwarming wel gebruik gemaakt van andere soorten verwarming, zoals een radiator.

Meer over vloerverwarming

Offerte aanvragen voor vloerverwarming

Vloerverwarming wordt een steeds populairdere woninginvestering. Het gelijkmatig verwarmen van de vloer met een constante temperatuur zorgt voor een hoger wooncomfort en een besparing op de energierekening.

"*" geeft vereiste velden aan

Op welke verdieping moet de vloerverwarming aangelegd worden?*
Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over vloerverwarming

Hoe wordt vloerverwarming aangebracht?

Het is erg belangrijk om de verwarming correct te installeren, wat ook belangrijk is om de normale werking van de vloerverwarming te garanderen. Elke verdieping is er geschikt voor. De installatie van de meest voorkomende verwarming omvat twee stappen: het slijpen van de vloerverwarming en het installeren van een verdeler.

Als je vloer nog niet af is, leg dan eerst een laag isolatieschuim. Als je de vloer hebt voorbereid, wordt de groef gefreesd.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het is het meest gehoorde nieuws in een geïsoleerde wereld en een van de grootste misverstanden. Veel mensen denken dat het aanbrengen van vloerisolatie op vloerverwarmingssystemen geldverspilling is, maar dit is niet het geval. Als de vloer niet geïsoleerd is, gaat altijd een deel van de door vloerverwarming opgewekte warmte verloren. Daarom is het erg belangrijk om een ​​goede vloerisolatie aan te brengen.

Wat is de terugverdientijd van vloerverwarming?

De gemiddelde terugverdientijd van vloerverwarming is korter dan voorheen. Deze verandering is te danken aan de introductie van veel energiebesparende vloerverwarmingspompen. Met vloerverwarming bespaar je tot 15% op uw maandelijkse stookkosten.

Deze besparing bespaart u aan het einde van het jaar geld. Omdat je elk jaar geld bespaart, heb je geld verdiend door binnen enkele jaren te investeren in het installeren van vloerverwarmingsapparatuur.

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

Veel mensen denken dat het plaatsen van vloerverwarming een dure investering is. De prijs is onder meer afhankelijk van hoe je vloerverwarming wilt gebruiken, welke vloerverwarming je kiest en welk oppervlak je gebruikt. De kosten van vloerverwarming lopen sterk uiteen. Je mag ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van het verwarmingsmateriaal tussen de 40 en 90 euro per vierkante meter ligt.

Onder andere de kosten van vloerverwarming zijn onder te verdelen in het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming. Door vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken, heb je geen radiator meer nodig die ruimte in beslag neemt.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming is een belangrijke stap om het energieverbruik te verminderen. De warmteverdeling in het huis is gelijkmatiger, waardoor je kunt genieten van een constante temperatuur en een hoger wooncomfort. Bovendien verhoogt het de waarde van uw huis of gebouw.