Vloerverwarming Alle voordelen

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Vergelijk offertes
  • Woningwaarde stijgt
  • Ruimte maximaal benut
  • Energiezuinig
Energie voor thuis

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming levert vele voordelen op. Zo bespaar je op de energierekening en stijgt het wooncomfort waardoor jouw huis een thuis wordt. Op deze pagina vind je alle voordelen die vloerverwarming met zich mee brengt.

Ruimte maximaal benutten

Wanneer je vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt, zijn er geen radiatoren nodig die als warmtebron in huis functioneren. Hierdoor kan je de ruimte maximaal benutten. De wanden zijn namelijk vrij en je kan alle meubels tegen de muren plaatsen zonder rekening te moeten houden met radiatoren.

Offertes aanvragen

Energiezuinig

Het aanleggen van vloerverwarming is financieel erg interessant. Door het gelijkmatig verwarmen van de ruimte is er minder energie nodig om de ruimte volledig van warmte te voorzien. De besparing kan oplopen tot wel 20% van de energiekosten. Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook erg goed voor het milieu.

De beste voordelen van vloerverwarming

Gezondheid

Doordat er geen radiatoren meer nodig zijn voor het verwarmen van de woning, is er ook geen plek voor stof en vuil om zich achter en onder de radiator te vestigen. Daardoor is het verwarmen van je woning met vloerverwarming een stuk hygiënischer en gezonder dan een woning met radiatoren.

Vrouw installeert slimme thermostaat

Wooncomfort neemt toe

Met vloerverwarming heb je geen last meer van koude voeten. Wanneer je in de winter op blote voeten door huis loopt, is de vloer heerlijk warm. Ook komt er geen stof vrij bij vloerverwarming. Het wooncomfort neemt daardoor flink toe.

Woningwaarde neemt toe

Vloerverwarming brengt luxe aan jouw woning toe. Daarnaast kan je door vloerverwarming besparen op de energierekening. Ga jij je woning verkopen, dan betalen kopers vaak extra voor woningen die vloerverwarming in huis hebben.

Meer over vloerverwarming

Geleidelijke en constante temperatuur

Radiatoren verwarmen de ruimte door de warme lucht rond te laten circuleren vanaf een aantal plekken in de kamer. daarentegen verwarmt het vloerverwarmingssysteem de hele ruimte geleidelijk en constant. De ruimte wordt dus niet verwarmt met luchtstromen maar met stralingswarmte.

Dit zorgt ervoor dat de gehele ruimte op de juiste temperatuur is en de luchtvochtigheid in huis op het juiste niveau zit. Hierdoor kan de thermostaat 2°C lager staan om dezelfde warmte te voelen als een radiator produceert.

Offerte aanvragen voor vloerverwarming

Vloerverwarming wordt een steeds populairdere woninginvestering. Het gelijkmatig verwarmen van de vloer met een constante temperatuur zorgt voor een hoger wooncomfort en een besparing op de energierekening.

"*" geeft vereiste velden aan

Op welke verdieping moet de vloerverwarming aangelegd worden?*
Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over vloerverwarming

Hoe wordt vloerverwarming aangebracht?

Het is erg belangrijk om de verwarming correct te installeren, wat ook belangrijk is om de normale werking van de vloerverwarming te garanderen. Elke verdieping is er geschikt voor. De installatie van de meest voorkomende verwarming omvat twee stappen: het slijpen van de vloerverwarming en het installeren van een verdeler.

Als je vloer nog niet af is, leg dan eerst een laag isolatieschuim. Als je de vloer hebt voorbereid, wordt de groef gefreesd.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het is het meest gehoorde nieuws in een geïsoleerde wereld en een van de grootste misverstanden. Veel mensen denken dat het aanbrengen van vloerisolatie op vloerverwarmingssystemen geldverspilling is, maar dit is niet het geval. Als de vloer niet geïsoleerd is, gaat altijd een deel van de door vloerverwarming opgewekte warmte verloren. Daarom is het erg belangrijk om een ​​goede vloerisolatie aan te brengen.

Wat is de terugverdientijd van vloerverwarming?

De gemiddelde terugverdientijd van vloerverwarming is korter dan voorheen. Deze verandering is te danken aan de introductie van veel energiebesparende vloerverwarmingspompen. Met vloerverwarming bespaar je tot 15% op uw maandelijkse stookkosten.

Deze besparing bespaart u aan het einde van het jaar geld. Omdat je elk jaar geld bespaart, heb je geld verdiend door binnen enkele jaren te investeren in het installeren van vloerverwarmingsapparatuur.

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

Veel mensen denken dat het plaatsen van vloerverwarming een dure investering is. De prijs is onder meer afhankelijk van hoe je vloerverwarming wilt gebruiken, welke vloerverwarming je kiest en welk oppervlak je gebruikt. De kosten van vloerverwarming lopen sterk uiteen. Je mag ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van het verwarmingsmateriaal tussen de 40 en 90 euro per vierkante meter ligt.

Onder andere de kosten van vloerverwarming zijn onder te verdelen in het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming. Door vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken, heb je geen radiator meer nodig die ruimte in beslag neemt.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming is een belangrijke stap om het energieverbruik te verminderen. De warmteverdeling in het huis is gelijkmatiger, waardoor je kunt genieten van een constante temperatuur en een hoger wooncomfort. Bovendien verhoogt het de waarde van uw huis of gebouw.