Warmepomp voor jouw woning

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Offertes aanvragen
  • Besparing op energierekening
  • Woningwaarde stijgt
  • Hoger wooncomfort
Warmtepomp neergezet door nova eco
Warmtepomp door Nova Eco

Je woning verduurzamen met een warmtepompsysteem

Een populaire manier om je woning te verduurzamen is het aanschaffen van een warmtepomp. Deze manier van verduurzamen biedt verschillende voordelen. Een van de voordelen is het besparen op de energiekosten. Daarnaast is een warmtepompsysteem een milieuvriendelijke manier voor het verwarmen van jouw woning. Op deze pagina vind jij alle informatie die je nodig bent voor het vinden van de juiste systeem.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem dat naast of in plaats van jouw cv-ketel functioneert. Het verwarmt je woning en water zonder gas. Dit komt omdat de pomp warmte onttrekt aan de lucht of grondwater. Daarnaast functioneren sommige warmtepompen ook als een mechanische ventilatie. Dit brengt de kwaliteit van de lucht omhoog. Een warmtepomp is een duurzame manier om jouw woning ermee te verwarmen. De pomp is energiezuinig met als gevolg een lagere energierekening. Benieuwd hoe zo’n systeem precies werkt?

Lees verder over warmtepompen

Soorten systemen

Verschillende soorten warmtepompen

Beter mileu door nova eco

Welk systeem past bij mijn woning?

Je woning moet aan een paar voorwaarden voldoen om optimaal gebruik te maken van een warmtepomp. Daarnaast zijn er ook weer verschillende situaties die er bij komen kijken wat invloed heeft. Ten slotte speelt het budget ook een rol. Het zal verstandig zijn om je goed te laten informeren over warmtepompen door een vakman. Hij zal op basis van jouw woning, energieverbruik, wensen en budget een gepaste warmtepomp vinden. Vraag via Nova Eco gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes aan. Zo laat jij je door diverse vakmannen goed informeren en wordt je ondersteund in het maken van de juiste keuze. Start meteen met het aanvragen en krijg binnen 3 werkdagen een op maat gemaakte offerte.

Offertes aanvragen
Warmtepomp met leidingen

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp heeft vele voordelen voor je woning. Zo ga je flink besparen op de energierekening doordat je weinig tot geen gas verbruikt. Ook geniet je het hele jaar van een aangename temperatuur in je woning. Dit komt omdat de meeste warmtepompen niet alleen verwarmen, maar ook kunnen werken voor verkoeling.

Zo zijn er nog veel meer voordelen waarvan je profiteert. Ben je benieuwd welke voordelen een warmtepompsysteem met zich mee brengt?

Alle voordelen
Subsidie voor isolatie controleren

Wat zijn de kosten en hoe zit het met rendement?

De kosten die je maakt bij een warmtepomp verschillen erg. Dit komt doordat verschillende factoren een rol spelen. Denk hierbij aan het type, de wensen en de capaciteit die het systeem moet leveren.

Het rendement van een warmtepomp varieert door bepaalde omstandigheden. De investering in een warmtepompsysteem is behoorlijk hoog, maar het rendement wat daar tegenover staat is ook erg interessant.

Wil je uitgebreide informatie over de kosten van een warmtepomp en weten wat een pomp rendeert?

Meer over de kosten
Warmtepomp neergezet door nova eco

Hoe wordt een warmtepomp geplaatst?

Het pompsysteem bestaat uit de volgende componenten: een pompsysteem, tapwatervat, buffervat en een warmtewisselaar. Het is erg belangrijk dat deze componenten goed op elkaar worden afgestemd. Daarnaast moet de pomp goed worden afgestemd op de warmtebron en het afgiftesysteem. Ten slotte moet de pomp genoeg vermogen en capaciteit hebben om voldoende warmte voor de woning te produceren.

Wanneer deze zaken niet goed op elkaar afgestemd zijn, is er een mogelijkheid dat de warmtepomp niet efficiënt genoeg werkt. Wij adviseren dus om de installatie door een vakman te laten uitvoeren. Hierdoor heb je de garantie dat de pomp optimaal is afgestemd aan het verbruik van jouw woning. Daarnaast houdt de vakman rekening met de plaatsing waardoor je zo min mogelijk last hebt van geluid.

Offerte aanvragen voor een warmtepomp

Een populaire manier om je woning te verduurzamen is het aanschaffen van een warmtepomp. Deze manier van verduurzamen biedt verschillende voordelen. Een van de voordelen is het besparen op de energiekosten.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over warmtepompen

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

De gemiddelde levensduur van de warmtepomp is 15 tot 20 jaar. Hoe lang de warmtepomp echt meegaat, hangt af van vele factoren, waaronder kwaliteit, compressor en onderhoud. Hoe beter deze factoren, hoe langer de levensduur van de pomp. Sommige pompen kunnen meer dan 30 jaar worden gebruikt. Dit komt doordat de warmtebelasting veel minder is dan bij een cv-ketel.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Voor een warmtepomp is het erg belangrijk dat jouw woning geschikt is. De twee belangrijkste factoren zijn de isolatie en het warmteafgiftesysteem. Als jouw isolatie onvoldoende is, is het slim om daar eerst te gaan investeren. Je hoeft immers niet op te warmen wat je niet aan warmte verliest. Nieuwbouwwoningen zijn vaak goed geïsoleerd. Woningen gebouwd vóór 2010 zijn vaak nog niet optimaal geïsoleerd en hebben over het algemeen een betere vloerisolatie nodig.

Maakt een warmtepomp geluid?

Als je kiest voor een hybride warmtepomp, moet je zowel buiten- als binnenunits installeren. De buitenunit moet buiten worden geplaatst. Meestal is dit bij de buitenmuur, de installateur zal altijd opletten dat de locatie van de buitenunit geen ruis zal veroorzaken. De binnenunit is iets kleiner dan de cv-ketel en kan binnen geplaatst worden. Als er voldoende ruimte is, hangt de installateur deze meestal naast de bestaande ketel.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen. Warme lucht komt vrij via bestaande radiatoren of vloerverwarming systemen.

Waarom is een warmtepomp duurzaam?

Warmtepompen zijn een duurzame oplossing omdat het gebruik van warmtepompen de uitstoot van kooldioxide kan verminderen. Naarmate de temperatuur van de bron stijgt, hoeft jouw ketel niet te veel op te warmen. Daarom kun je het gasverbruik en de kooldioxide-uitstoot verminderen. Door warmtepompen te combineren met zonnepanelen wordt uw leven duurzamer. Met zonnepanelen kun je zelf elektriciteit opwekken. Je kunt er dan je huis mee verwarmen. Zo ben je klaar voor een duurzame toekomst.

Een voorbeeld: Door de zonnepanelen op jouw dak wordt er 2200 kWh per jaar opgewekt en je verbruikt zelf 2500 kWh per jaar. Dan brengt de energieleverancier 300 kWh in rekening.