Warmtepompsoorten Hybride warmtepomp

Vergelijk vrijblijvend & gratis tot wel 4 offertes
Meer informatie
  • Besparing op energierekening
  • Woningwaarde stijgt
  • Hoger wooncomfort
Warmtepomp neergezet door nova eco

Volledig elektrische hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een pomp die in combinatie met een cv-ketel warmte levert. De warmtepomp is in dit geval wel het primaire verwarmingselement. Wanneer er meer warmte gevraagd wordt dan deze warmtepomp aan kan, ondersteunt de ketel. De hybride warmtepomp kiest dus de meest efficiënte warmteproductie. Hierdoor is het rendement uitermate goed.

De hybride warmtepomp is snel geïnstalleerd en is de goedkoopste versie die je kan krijgen. Het nadeel van deze warmtepomp is dat hij niet volledig onafhankelijk van de cv-ketel kan verwarmen. Een hybride warmtepomp wordt dan ook als tussenstap gezien voor het gasvrij wonen.

Voordelen warmtepomp Toelichting
Energie besparen Met een volledig elektrische warmtepomp verbruik je geen gas meer. Daarnaast verbruik je met een hybride warmtepomp tot wel 80% minder gas.
Waarde van woning gaat omhoog Doordat een warmtepomp de CO2 uitstoot verminderd en daarbij ook minder energie verbruikt dan een cv-ketel, verandert het energielabel van je woning. Een hybride warmtepomp zorgt al voor 1 a 2 hogere index klassen. Door een hoger energielabel stijgt de woningwaarde.
Klaar voor de toekomst Het doel is dat Nederland in 2050 volledig van het aardgas af is. Door de aanschaf van een warmtepomp heb je een bijdrage aan het behalen van deze doelstelling.
Weinig onderhoud De onderhoud voor een warmtepomp is minimaal. De ondehoud aan een warmtepomp is preventief en vindt gemiddeld één keer in de twee jaar plaats.
Minder CO2 uitstoot Doordat er geen gas meer wordt gebruikt (of minder bij een hybride warmtepomp), wordt de CO2 uitstoot verminderd. Dit komt omdat een warmtepomp grondwater of lucht als verwarmingsbron gebruikt.
Verwarmen en koelen Naast het verwarmen zijn er ook een aantal soorten warmtepompen die kunnen koelen. Ideaal voor in de zomer. Je woning blijft lekker koel en je hebt geen airco meer nodig.
Constante temperatuur Een warmtepomp zorgt ervoor dat jij een constante temperatuur in huis hebt. Dit geldt voor zowel overdag als s nachts. Zo stijgt het wooncomfort ook.
Aantrekkelijke subsidies Voor een warmtepomp zijn verschillende subsidies. Dit hangt af van welk soort warmtepomp, combinatie met andere verduurzamingen en nog meer. Kijk via onze subsidiechecker waar jij recht op hebt.

Voordelen van een warmtepomp

Bekijk welke warmtepomp bij jouw woning past

Je woning moet aan een paar voorwaarden voldoen om optimaal gebruik te maken van een warmtepomp. Daarnaast zijn er ook weer verschillende situaties die er bij komen kijken wat invloed heeft. Ten slotte speelt het budget ook een rol. Het zal verstandig zijn om je goed te laten informeren over warmtepompen door een vakman. Hij zal op basis van jouw woning, energieverbruik, wensen en budget een gepaste warmtepomp vinden.

Offerte aanvragen voor een warmtepomp

Een populaire manier om je woning te verduurzamen is het aanschaffen van een warmtepomp. Deze manier van verduurzamen biedt verschillende voordelen. Een van de voordelen is het besparen op de energiekosten.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over warmtepompen

Ga ik met een warmtepomp energie besparen?

Het gebruik van een warmtepomp kan het gebruik van gas verminderen, waardoor de energiekosten aanzienlijk worden bespaard. Met een warmtepomp geniet je het hele jaar door van aangename temperaturen in huis. Dit gebeurt op een energiebesparende manier zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Het zorgt ook voor warm water uit de kraan. Kortom: warmtepompen zijn een duurzaam alternatief voor gasketels.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen. Warme lucht komt vrij via bestaande radiatoren of vloerverwarming systemen.

Maakt een warmtepomp geluid?

Als je kiest voor een hybride warmtepomp, moet je zowel buiten- als binnenunits installeren. De buitenunit moet buiten worden geplaatst. Meestal is dit bij de buitenmuur, de installateur zal altijd opletten dat de locatie van de buitenunit geen ruis zal veroorzaken. De binnenunit is iets kleiner dan de cv-ketel en kan binnen geplaatst worden. Als er voldoende ruimte is, hangt de installateur deze meestal naast de bestaande ketel.

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

De gemiddelde levensduur van de warmtepomp is 15 tot 20 jaar. Hoe lang de warmtepomp echt meegaat, hangt af van vele factoren, waaronder kwaliteit, compressor en onderhoud. Hoe beter deze factoren, hoe langer de levensduur van de pomp. Sommige pompen kunnen meer dan 30 jaar worden gebruikt. Dit komt doordat de warmtebelasting veel minder is dan bij een cv-ketel.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Voor een warmtepomp is het erg belangrijk dat jouw woning geschikt is. De twee belangrijkste factoren zijn de isolatie en het warmteafgiftesysteem. Als jouw isolatie onvoldoende is, is het slim om daar eerst te gaan investeren. Je hoeft immers niet op te warmen wat je niet aan warmte verliest. Nieuwbouwwoningen zijn vaak goed geïsoleerd. Woningen gebouwd vóór 2010 zijn vaak nog niet optimaal geïsoleerd en hebben over het algemeen een betere vloerisolatie nodig.

Wat kost een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen. Warme lucht komt vrij via bestaande radiatoren of vloerverwarming systemen.