Warmtepomp Alle voordelen

Vergelijk vrijblijvend & gratis tot wel 4 offertes
Meer informatie
  • Besparing op energierekening
  • Woningwaarde stijgt
  • Hoger wooncomfort
Warmtepomp door Nova Eco
Warmtepomp neergezet door nova eco

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

De warmtepomp levert vele voordelen op. Met een warmtepomp bespaar je onder andere flink op de energierekening. Dit komt doordat je weinig tot geen gas meer gebruikt voor het verwarmen van je woning. Op deze pagina vind je alle voordelen die de warmtepomp met zich mee brengt.

Besparing op de energierekening

Door de warmtepomp verbruik je geen gas meer bij het verwarmen van je woning. De lucht rondom jouw woning of de warmte vanuit de grond (geometrische warmte) is de nieuwe warmtebron. Daarnaast is het verbruik van een hybride warmtepomp in combinatie met een cv-ketel ook al een enorme besparing op de gasrekening. Die besparing kan wel oplopen tot 80% van het gasverbruik.

Offertes aanvragen
Warmtepomp met leidingen

Woningwaarde stijgt

De woningwaarde stijgt doordat de woning een hogere index klasse krijgt op het energielabel. Dit komt doordat de warmtepomp het gasverbruik flink verminderd of zelfs stopt. Een vermindering van CO2 uitstoot en minder energie verbruiken is het gevolg van deze pomp. Een hybride warmtepomp zorgt al voor 1 a 2 hogere index klassen.

Jouw woning is klaar voor de toekomst

Nederland heeft het doel gesteld dat heel Nederland in 2050 volledig van het aardgas af is. Om deze doelstellingen te behalen moeten woningen een verwarmingssysteem hebben dat zonder aardgas kan verwarmen. De warmtepomp zorgt voor warmte met lucht- of bodemwarmte als warmtebron. Door de aanschaf van een warmtepomp heb je een bijdrage aan het behalen van deze doelstelling.

energielabel aanvragen

Weinig onderhoud

Een warmtepomp heeft erg weinig onderhoud nodig. De onderhoud van de pomp is vooral preventief en vindt gemiddeld één keer in de twee jaar plaats. Het brengt dus erg veel gemak met zich mee en je hoeft het systeem niet veel aandacht te geven.

Verwarmen en koelen

De meeste warmtepompen gelden als veelzijdig systeem. Naast het verwarmen van de woning kunnen een groot aantal warmtepompen de woning verkoelen. Dit is ideaal voor de warme zomerdagen. Dit scheelt weer kosten die je zal maken op aircosystemen of ventilatoren. Je woning blijft de hele zomer heerlijk koel.

Offerte aanvragen
Warmterooster in de buitenlucht

Meer voordelen warmtepomp

Het wooncomfort van de woning neemt toe. Dit komt doordat de warmtepomp voor een constante temperatuur zorgt. Dit geldt voor zowel overdag als s nachts.

Een warmtepomp zorgt ervoor dat jij een constante temperatuur in huis hebt. Dit geldt voor zowel overdag als s nachts. Zo stijgt het wooncomfort ook. Optimaal genieten in je eigen woning.

Aantrekkelijke subsidies

Op dit moment zijn de subsidies erg interessant voor een warmtepomp. De subsidies variëren door een aantal factoren, zoals welk soort warmtepomp, een combinatie met andere verduurzamingen voor de woning en nog meer. Kijk via onze subsidiechecker waar jij recht op hebt.

Offerte aanvragen voor een warmtepomp

Een populaire manier om je woning te verduurzamen is het aanschaffen van een warmtepomp. Deze manier van verduurzamen biedt verschillende voordelen. Een van de voordelen is het besparen op de energiekosten.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over warmtepompen

Ga ik met een warmtepomp energie besparen?

Het gebruik van een warmtepomp kan het gebruik van gas verminderen, waardoor de energiekosten aanzienlijk worden bespaard. Met een warmtepomp geniet je het hele jaar door van aangename temperaturen in huis. Dit gebeurt op een energiebesparende manier zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Het zorgt ook voor warm water uit de kraan. Kortom: warmtepompen zijn een duurzaam alternatief voor gasketels.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen. Warme lucht komt vrij via bestaande radiatoren of vloerverwarming systemen.

Maakt een warmtepomp geluid?

Als je kiest voor een hybride warmtepomp, moet je zowel buiten- als binnenunits installeren. De buitenunit moet buiten worden geplaatst. Meestal is dit bij de buitenmuur, de installateur zal altijd opletten dat de locatie van de buitenunit geen ruis zal veroorzaken. De binnenunit is iets kleiner dan de cv-ketel en kan binnen geplaatst worden. Als er voldoende ruimte is, hangt de installateur deze meestal naast de bestaande ketel.

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

De gemiddelde levensduur van de warmtepomp is 15 tot 20 jaar. Hoe lang de warmtepomp echt meegaat, hangt af van vele factoren, waaronder kwaliteit, compressor en onderhoud. Hoe beter deze factoren, hoe langer de levensduur van de pomp. Sommige pompen kunnen meer dan 30 jaar worden gebruikt. Dit komt doordat de warmtebelasting veel minder is dan bij een cv-ketel.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Voor een warmtepomp is het erg belangrijk dat jouw woning geschikt is. De twee belangrijkste factoren zijn de isolatie en het warmteafgiftesysteem. Als jouw isolatie onvoldoende is, is het slim om daar eerst te gaan investeren. Je hoeft immers niet op te warmen wat je niet aan warmte verliest. Nieuwbouwwoningen zijn vaak goed geïsoleerd. Woningen gebouwd vóór 2010 zijn vaak nog niet optimaal geïsoleerd en hebben over het algemeen een betere vloerisolatie nodig.

Wat kost een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen. Warme lucht komt vrij via bestaande radiatoren of vloerverwarming systemen.