Een waterontharder voor jouw woning

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Offertes aanvragen
  • Kalkvrij water
  • Lange levensuur apparaten
  • Milieuvriendelijk
Kraan met onverhard water door waterontharder

Genieten van kalkvrij water dankzij de waterontharder

Dankzij de waterontharder gebruik jij kalkvrij water in jouw woning. Dit heeft als voordeel dat de apparaten in jouw woning langer mee gaan, het beter is voor de gezondheid en veel werk scheelt bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de douche. Op deze pagina vind jij alle informatie die je nodig hebt voor het vinden van de juiste waterontharder.

Wat is een waterontharder? En hoe werkt het?

Wanneer je er aan zit te denken om een waterontharder te nemen, is het van belang om te weten uit welke soorten je kan kiezen, wat de voordelen van elk soort zijn en de verhouding van prijs – kwaliteit is.

Er zijn drie verschillende soorten waterontharders, wil je meer informatie klik dan op de blokken hieronder!

Lees verder over waterontharders

Soorten waterontharders

Verschillende soorten waterontharders

Minder water verbruiken door nieuwe douchekop

Wat zijn de voordelen?

Wanneer jij in een gebied woont met hard water, herken je vast en zeker de volgende problemen: aanslag in de douchecabine, aanslag op het service, slecht werkende huishoudelijke apparaten en vegen na het schoonmaken van bijvoorbeeld de ramen.

Een waterontharder zorgt ervoor dat de waterhardheid van het water verlaagd, waardoor deze problemen voorkomen kunnen worden. Naast een hoger wooncomfort is het beter voor de gezondheid en profiteer jij van financiële voordelen. Benieuwd naar alle voordelen van een waterontharder?

Bekijk de voordelen
Schoon service door waterontharder

Wat zijn de kosten?

Waterontharders verschillen erg in prijs. Dat hangt er namelijk van af voor welk soort je kiest. De meeste mensen kiezen voor een professionele waterontharder. De gemiddelde kosten van zo’n professionele waterontharder ligt rond de €950 tot €2.000 euro.

Naast deze professionele waterontharders heb je ook goedkopere varianten. De prijs voor deze soorten waterontharders hangt af van verschillende factoren en wensen. Benieuwd wat de kosten zijn van andere soorten ontharders?

Alle kosten op een rijtje

Subsidies voor waterontharders

Voor het controleren of jij in aanmerking komt voor subsidies, hebben wij een tool gemaakt waardoor jij binnen een minuut kan zien waar jij recht op hebt. Voor het controleren van jouw mogelijkheden, klik op “check mijn subsidiemogelijkheden”.

Offerte aanvragen voor een waterontharder

Dankzij de waterontharder gebruik jij kalkvrij water in jouw woning. Dit heeft als voordeel dat de apparaten in jouw woning langer mee gaan, het beter is voor de gezondheid en veel werk scheelt bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de douche.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over warmtepompen

Hoe wordt een waterontharder systeem aangebracht?

Op de hoofdkraan in uw huis is een waterontharder geïnstalleerd. Installatie duurt meestal één tot drie uur. Het is belangrijk om de waterontharder door een erkend vakman te installeren.

Wat zijn de kosten van een waterontharder?

De prijs van professionele waterontharders is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn waterontharders er in verschillende soorten en maten en hangt de aanschafprijs af van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kostprijs van professionele waterontharders ligt tussen de €1.000 en €2.000 euro.

Naast professionele waterontharders zijn er goedkope magneetwaterontharders. Het effect van deze goedkope variant is echter niet bevestigd. Daarom raden we aan professionele ontharders te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je op een plek met hard water woont, ken je misschien het probleem van hard water: afzettingen op de vaat, strepen na het wassen van de ramen en defecte huishoudelijke apparaten.

De waterontharder vermindert de waterhardheid van het water en kan deze problemen voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in het leven, maar komt ook financieel ten goede.

Zijn er verschillende soorten waterontharders?

Zout:

Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Een van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze korrels verwijderen kalk uit het water. De tweede cilinder voegt natrium toe aan het water.

Filter:

Deze waterontharder werkt door middel van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen (zoals calcium en magnesium) tot op zekere hoogte uit het water worden gefilterd.

Magneet:

Dit type waterontharder werkt met magneten. Het magnetische veld voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren. Deze methode is niet bewezen, maar is goedkoper.