Soorten waterontharders Cilinder

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Meer informatie
  • Kalkvrij water
  • Lange levensuur apparaten
  • Milieuvriendelijk
Kraan met onverhard water door waterontharder

Over deze soort

De cilinder waterontharder waterontharder bestaat uit twee cilinders. De eerste cilinder bevat kunsthars korrels die het kalk uit het water halen. De tweede cilinder voegt natrium aan het water toe. Deze cilinder bevat bovendien regeneratie water. Het regeneratiewater spoelt de kunstharskorrels waardoor het water met kalk wegspoelt en weer onthard terugkomt.

Offertes aanvragen
kraan met schoon water

De voordelen van de cilinder waterontharder

  • ​Overal in huis zacht water: De waterontharder kan je op iedere plek in huis plaatsen.
  • Aanpasbare ontharding: Bij de meeste waterontharders kun je zelf instellen in hoeverre de ontharder zijn werking doet. Dit zorgt ervoor dat de ontharder niet al het calcium en magnesium uit het water haalt, maar wel de meest schadelijke en problematieke delen hiervan.
  • Erg makkelijk in onderhoud: De ontharder is makkelijk bereikbaar en door het regelmatig spoelen met zout werkt de ontharder optimaal.

Offerte aanvragen voor een waterontharder

Dankzij de waterontharder gebruik jij kalkvrij water in jouw woning. Dit heeft als voordeel dat de apparaten in jouw woning langer mee gaan, het beter is voor de gezondheid en veel werk scheelt bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de douche.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over waterontharders

Hoe wordt een waterontharder systeem aangebracht?

Op de hoofdkraan in uw huis is een waterontharder geïnstalleerd. Installatie duurt meestal één tot drie uur. Het is belangrijk om de waterontharder door een erkend vakman te installeren.

Wat zijn de kosten van een waterontharder?

De prijs van professionele waterontharders is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn waterontharders er in verschillende soorten en maten en hangt de aanschafprijs af van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kostprijs van professionele waterontharders ligt tussen de €1.000 en €2.000 euro.

Naast professionele waterontharders zijn er goedkope magneetwaterontharders. Het effect van deze goedkope variant is echter niet bevestigd. Daarom raden we aan professionele ontharders te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je op een plek met hard water woont, ken je misschien het probleem van hard water: afzettingen op de vaat, strepen na het wassen van de ramen en defecte huishoudelijke apparaten.

De waterontharder vermindert de waterhardheid van het water en kan deze problemen voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in het leven, maar komt ook financieel ten goede.

Zijn er verschillende soorten waterontharders?

Zout:

Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Een van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze korrels verwijderen kalk uit het water. De tweede cilinder voegt natrium toe aan het water.

Filter:

Deze waterontharder werkt door middel van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen (zoals calcium en magnesium) tot op zekere hoogte uit het water worden gefilterd.

Magneet:

Dit type waterontharder werkt met magneten. Het magnetische veld voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren. Deze methode is niet bewezen, maar is goedkoper.