Soorten waterontharders Filter

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Meer informatie
  • Kalkvrij water
  • Lange levensuur apparaten
  • Milieuvriendelijk
Kraan met onverhard water door waterontharder

Over de filter waterontharder

De filter ontharder werkt doormiddel van een filter. Bepaalde stoffen, zoals calcium en magnesium, worden aan de hand van een filter uit het water gehaald. De meest bekende filters zijn de sedimentfilter, de reverse osmose filter en de koolstoffilter.

Het sedimentfilter haalt de vervuilende deeltjes uit het water. Hierbij kun je denken aan stukjes zand of kleine stukjes metaal van de leidingen. Het koolstoffilter haalt daarentegen de giftige stoffen uit het water. Daarnaast zorgt het er voor dat de geur- en smaakstoffen uit het water worden gefilterd. Als laatste is er een reverse osmose filter. Dit filter haalt alles uit het water, dus ook de mineralen. Door de installatie van een reverse osmose filter houd je dus puur water over.

Meer verduurzamen?

kraan met schoon water

De voordelen van de filter waterontharder

  • Het is een makkelijk en praktische oplossing: het filter kan aangesloten worden op een waterkan. Deze waterkan is een goedkope oplossing want het is al te koop vanaf €30.
  • Gemakkelijk om mee te nemen: Dit filter is makkelijk te monteren en te demonteren. Je kan het filter dus ook meenemen wanneer je op vakantie gaat.
  • Multi aansluiting: Doordat je het filter op verschillende soorten leidingen kunt plaatsen, is het mogelijk om de filter waterontharder vrijwel overal te plaatsen.
Offertes aanvragen

Offerte aanvragen voor een waterontharder

Dankzij de waterontharder gebruik jij kalkvrij water in jouw woning. Dit heeft als voordeel dat de apparaten in jouw woning langer mee gaan, het beter is voor de gezondheid en veel werk scheelt bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de douche.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over waterontharders

Hoe wordt een waterontharder systeem aangebracht?

Op de hoofdkraan in uw huis is een waterontharder geïnstalleerd. Installatie duurt meestal één tot drie uur. Het is belangrijk om de waterontharder door een erkend vakman te installeren.

Wat zijn de kosten van een waterontharder?

De prijs van professionele waterontharders is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn waterontharders er in verschillende soorten en maten en hangt de aanschafprijs af van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kostprijs van professionele waterontharders ligt tussen de €1.000 en €2.000 euro.

Naast professionele waterontharders zijn er goedkope magneetwaterontharders. Het effect van deze goedkope variant is echter niet bevestigd. Daarom raden we aan professionele ontharders te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je op een plek met hard water woont, ken je misschien het probleem van hard water: afzettingen op de vaat, strepen na het wassen van de ramen en defecte huishoudelijke apparaten.

De waterontharder vermindert de waterhardheid van het water en kan deze problemen voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in het leven, maar komt ook financieel ten goede.

Zijn er verschillende soorten waterontharders?

Zout:

Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Een van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze korrels verwijderen kalk uit het water. De tweede cilinder voegt natrium toe aan het water.

Filter:

Deze waterontharder werkt door middel van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen (zoals calcium en magnesium) tot op zekere hoogte uit het water worden gefilterd.

Magneet:

Dit type waterontharder werkt met magneten. Het magnetische veld voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren. Deze methode is niet bewezen, maar is goedkoper.