Waterontharders Bekijk de kosten en het rendement

Vergelijk vrijblijvend & gratis tot wel 4 offertes
Meer informatie
  • Kalkvrij water
  • Langere levensuur apparaten
  • Milieuvriendelijk
Schoon service door waterontharder
Aanvraagformulier energielabel

De kosten van een waterontharder

De kosten van een waterontharder hangt af van verschillende factoren. Om te beginnen zijn waterontharders in verschillende soorten verkrijgbaar. Je moet er dus eerst achter komen welke het beste bij jou past. Dat hangt weer af van jouw persoonlijke wensen en verwachtingen.

De prijs voor een professionele ontharder start gemiddeld vanaf €950. Gemiddeld zijn de maximale kosten rond de €2.000. Het is de duurste variant binnen de waterontharders maar kwalitatief het beste. Daarnaast heeft deze ontharder de langste levensduur.

Voordelen waterontharder Toelichting
Milieuvriendelijkheid De chemische stoffen die in schoonmaakproducten zitten zijn erg slecht voor het milieu.
Langere levensduur huishoudelijke apparaten Doordat de waterontharder het kalk uit het water filtert, is de verwachte levensduur van huishoudelijke apparaten tot wel 35% verlengt.
Service blijft langer mooi Wanneer de waterhardheid in de regio hoog is, zul je merken dat het service van mindere kwaliteit is. Je zult bijvoorbeeld kalkaanslag op theekopjes vinden.
Verbeterde smaak doordat het water kalkvrij is Zodra het water zacht is geworden door de waterontharder, zal de smaak van het water ook beter zijn.
Besparing op schoonmaakmiddelen en materialen Je bespaart tot wel 50% op schoonmaakmiddelen en materialen. Met hard water heb je namelijk meer schoonmaakmiddel nodig voor een goed sopje. Daarnaast zijn de dure en agressieve schoonmaakmiddelen niet nodig om kalkaanslag te verwijderen.
vermindering huidirritaties Kalkvrij water zorgt ervoor dat je minder snel een droge huid krijgt. Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat het gebruik van een waterontharder eczeem verminderd.
Besparing op energiekosten Ook in de verwarmingselementen van de woning is kalkaanslag een probleem. Dit leidt naar hogere energiekosten. Het verwarmingselement heeft namelijk meer tijd nodig om de gewenste temperatuur te bereiken.

Mechanische of elektronische waterontharder?​

Mechanische waterontharder

Het voordeel van een mechanische waterontharder zit hem in de kosten. Een mechanische ontharder heeft namelijk geen bijkomende verbruikskosten. Deze ontharder werkt namelijk op tijd. Wanneer de tijden ingesteld zijn,, spoelt deze ontharder de leidingen met zout. Doordat deze ontharder geen verbruikskosten heeft, is deze waterontharder ongeveer 20% goedkoper dan een elektronische waterontharder.

Elektronische waterontharder

De elektronische waterontharder heeft als voordeel dat hij ingesteld kan worden op verschillende programma’s. Doormiddel van deze programma’s kun je de spoelingen volledig afstemmen op jouw waterverbruik.

Waar gaat de keuze naar?

Het is aan te raden om alle offertes goed te bekijken. De vakmannen maken deze klaar op basis van jouw wensen en verbruik. Wil je weten waar je op moet letten bij het vergelijken van offertes? Klik dan hier.

Offerte aanvragen voor een waterontharder

Dankzij de waterontharder gebruik jij kalkvrij water in jouw woning. Dit heeft als voordeel dat de apparaten in jouw woning langer mee gaan, het beter is voor de gezondheid en veel werk scheelt bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de douche.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie informatie over waterontharders

Hoe wordt een waterontharder systeem aangebracht?

Op de hoofdkraan in uw huis is een waterontharder geïnstalleerd. Installatie duurt meestal één tot drie uur. Het is belangrijk om de waterontharder door een erkend vakman te installeren.

Wat zijn de kosten van een waterontharder?

De prijs van professionele waterontharders is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn waterontharders er in verschillende soorten en maten en hangt de aanschafprijs af van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kostprijs van professionele waterontharders ligt tussen de €1.000 en €2.000 euro.

Naast professionele waterontharders zijn er goedkope magneetwaterontharders. Het effect van deze goedkope variant is echter niet bevestigd. Daarom raden we aan professionele ontharders te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je op een plek met hard water woont, ken je misschien het probleem van hard water: afzettingen op de vaat, strepen na het wassen van de ramen en defecte huishoudelijke apparaten.

De waterontharder vermindert de waterhardheid van het water en kan deze problemen voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in het leven, maar komt ook financieel ten goede.

Zijn er verschillende soorten waterontharders?

Zout:

Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Een van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze korrels verwijderen kalk uit het water. De tweede cilinder voegt natrium toe aan het water.

Filter:

Deze waterontharder werkt door middel van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen (zoals calcium en magnesium) tot op zekere hoogte uit het water worden gefilterd.

Magneet:

Dit type waterontharder werkt met magneten. Het magnetische veld voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren. Deze methode is niet bewezen, maar is goedkoper.