Soorten waterontharders Magneet

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Meer informatie
  • Kalkvrij water
  • Lange levensuur apparaten
  • Milieuvriendelijk
Kraan met onverhard water door waterontharder

Over deze soort

Bij een magneet waterontharder die op basis van een magneet werkt zouden de magnetische velden er voor zorgen dat calcium en magnesium niet kristalliseren. Een magnetische waterontharder is een goedkopere variant op de professionele waterontharder.

Vaak gaat aan het begin van het vergelijken van waterontharders de voorkeur naar een magneet. De meest voornamelijke reden is de goedkopere aanschafprijs. Echter is goedkoop vaak duurkoop en levert deze magneet ontharder niet dezelfde resultaten als een professionele waterontharder.

Meer verduurzamen?

kraan met schoon water

De voordelen van de magneet waterontharder

Er wordt vaak beloofd dat de magneet in deze waterontharder ervoor zou zorgen dat kalkdeeltjes in het water een negatieve lading krijgen. Dit zal vervolgens weer de problemen rondom kalkaanslag oplossen. Echter is er veel onderzoek naar gedaan en bleek dat er nog wel het een en ander mis was met deze belofte.

De samenstelling van het water blijft namelijk hetzelfde wat betekent dat er nog steeds dezelfde hoeveelheid calcium en magnesium in het water zit. De fabrikanten zijn er van overtuigd dat kalk minder snel zal aanslaan, maar dit is nooit wetenschappelijk bewezen en daarnaast geldt dit alleen voor stromend water. Wanneer het water stil staat in de leiding, verliest dit zijn lading, waardoor kalkvorming alsnog optreed.

Conclusie: wil je echt profiteren van de voordelen die een waterontharder te bieden heeft, kies dan voor een professionele waterontharder. De aanschaf is wat hoger dan de magnetische variant, maar je profiteert van meer voordelen en daarnaast gaat de professionele ontharder langer mee.

Offertes aanvragen

Offerte aanvragen voor een waterontharder

Dankzij de waterontharder gebruik jij kalkvrij water in jouw woning. Dit heeft als voordeel dat de apparaten in jouw woning langer mee gaan, het beter is voor de gezondheid en veel werk scheelt bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de douche.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over waterontharders

Hoe wordt een waterontharder systeem aangebracht?

Op de hoofdkraan in uw huis is een waterontharder geïnstalleerd. Installatie duurt meestal één tot drie uur. Het is belangrijk om de waterontharder door een erkend vakman te installeren.

Wat zijn de kosten van een waterontharder?

De prijs van professionele waterontharders is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn waterontharders er in verschillende soorten en maten en hangt de aanschafprijs af van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kostprijs van professionele waterontharders ligt tussen de €1.000 en €2.000 euro.

Naast professionele waterontharders zijn er goedkope magneetwaterontharders. Het effect van deze goedkope variant is echter niet bevestigd. Daarom raden we aan professionele ontharders te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je op een plek met hard water woont, ken je misschien het probleem van hard water: afzettingen op de vaat, strepen na het wassen van de ramen en defecte huishoudelijke apparaten.

De waterontharder vermindert de waterhardheid van het water en kan deze problemen voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in het leven, maar komt ook financieel ten goede.

Zijn er verschillende soorten waterontharders?

Zout:

Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Een van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze korrels verwijderen kalk uit het water. De tweede cilinder voegt natrium toe aan het water.

Filter:

Deze waterontharder werkt door middel van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen (zoals calcium en magnesium) tot op zekere hoogte uit het water worden gefilterd.

Magneet:

Dit type waterontharder werkt met magneten. Het magnetische veld voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren. Deze methode is niet bewezen, maar is goedkoper.