Waterontharders De voordelen

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Meer informatie
  • Kalkvrij water
  • Lange levensuur apparaten
  • Milieuvriendelijk
Minder water verbruiken door nieuwe douchekop

Huishoudelijke apparaten hebben een langere levensduur

Als er hard water in jouw regio is, zal dit zorgen voor kalkaanslag. Kalkaanslag is niet alleen vervelend bij bijvoorbeeld aanslag in de douche, maar ook zorgt het ervoor dat huishoudelijke apparaten sneller kapot gaan.

Offertes aanvragen
Kraan met onverhard water door waterontharder

Service blijft langer mooi​

Ook voor service speelt kalkaanslag een rol. Wanneer de waterhardheid in de regio hoog is, zul je merken dat het service van mindere kwaliteit is. Je zult bijvoorbeeld kalkaanslag op theekopjes vinden.

Financiële voordelen

Een erg interessant voordeel, is dat een waterontharder ervoor zorgt dat je op meerdere manieren geld bespaart. Ten eerste bespaar je tot wel 50% op schoonmaakmiddelen en materialen. Met hard water heb je namelijk meer schoonmaakmiddel nodig voor een goed sopje. Daarnaast zijn de dure en agressieve schoonmaakmiddelen niet nodig om kalkaanslag te verwijderen. En niet te vergeten, je gebruikt minder vaak en minder agressief de materialen zoals sponsjes.

Ten tweede zorgt een waterontharder ervoor dat je flink kan besparen op jouw energierekening. Hard water zorgt namelijk ervoor dat er kalkaanslag vormt rondom verwarmingselementen en delen in huishoudelijke apparaten zoals wasmachine. Het resultaat: elementen moeten harder werken om warm te worden. Met een waterontharder krijg je zacht water en dit zorgt er voor dat je flink zal besparen op jouw energierekening.

Huidproblemen voorkomen door waterontharder

Voorkom huidproblemen

Wanneer je wel eens last hebt van droge huid of eczeem, kan hard water dit verergeren. Zacht water zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van een droge huid na het douchen en handen wassen. En als bonuspunt: zacht water zal ook helpen bij het krijgen van glanzend haar.

Beter mileu door nova eco

Milieuvriendelijk

Zoals al eerder aangegeven bespaar je op schoonmaakmiddelen en energieverbruik. Een besparing op deze twee categorieën zorgt ook voor een beter milieu. De schoonmaakmiddelen zijn gemaakt op basis van schadelijke stoffen voor het milieu. Daarnaast zorg je met de besparing op energie voor een lagere CO2 uitstoot.

Offerte aanvragen voor een waterontharder

Dankzij de waterontharder gebruik jij kalkvrij water in jouw woning. Dit heeft als voordeel dat de apparaten in jouw woning langer mee gaan, het beter is voor de gezondheid en veel werk scheelt bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de douche.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Hoe kan je je woning nog meer verduurzamen?

Veelgestelde vragen

Meer informatie over waterontharders

Hoe wordt een waterontharder systeem aangebracht?

Op de hoofdkraan in uw huis is een waterontharder geïnstalleerd. Installatie duurt meestal één tot drie uur. Het is belangrijk om de waterontharder door een erkend vakman te installeren.

Wat zijn de kosten van een waterontharder?

De prijs van professionele waterontharders is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn waterontharders er in verschillende soorten en maten en hangt de aanschafprijs af van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kostprijs van professionele waterontharders ligt tussen de €1.000 en €2.000 euro.

Naast professionele waterontharders zijn er goedkope magneetwaterontharders. Het effect van deze goedkope variant is echter niet bevestigd. Daarom raden we aan professionele ontharders te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je op een plek met hard water woont, ken je misschien het probleem van hard water: afzettingen op de vaat, strepen na het wassen van de ramen en defecte huishoudelijke apparaten.

De waterontharder vermindert de waterhardheid van het water en kan deze problemen voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in het leven, maar komt ook financieel ten goede.

Zijn er verschillende soorten waterontharders?

Zout:

Dit type waterontharder heeft twee cilinders. Een van deze cilinders bevat kunsthars korrels. Deze korrels verwijderen kalk uit het water. De tweede cilinder voegt natrium toe aan het water.

Filter:

Deze waterontharder werkt door middel van een filter. Het filter zorgt ervoor dat bepaalde stoffen (zoals calcium en magnesium) tot op zekere hoogte uit het water worden gefilterd.

Magneet:

Dit type waterontharder werkt met magneten. Het magnetische veld voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren. Deze methode is niet bewezen, maar is goedkoper.