Zonneboiler voor jouw woning

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Offertes aanvragen
  • Woningwaarde stijgt
  • Woningwaarde stijgt
  • Bespaar tot €190
Zonneboiler op het dak
Zonneboiler op schuin dak

Goedkoop water verwarmen? Zonneboilers zijn de oplossing!

Je wilt je woning graag verduurzamen door te besparen op het gasverbruik. Een zonneboiler is goedkoop in aanschaf, eenvoudig te installeren en je bespaart aanzienlijk op de energiekosten. Ook met slechts enkele uren zonlicht rendeert het systeem voldoende voor jouw dagelijkse behoefte.

Offertes aanvragen
Zonneboiler in de zon via nova eco

Wat zijn zonneboilers?

Een zonneboiler verwarmt water voor jouw woning door zonne-energie op te vangen via zonnecollectoren. De opgevangen energie wordt omgezet in warmte. De bijbehorende zonneboiler wordt aangesloten in combinatie met jouw bestaande cv-ketel.

Zo bespaar je al snel tot 70% op de energiekosten voor het verwarmen van water. Benieuwd hoe een zonneboiler werkt en welke varianten er zijn?

Meer over zonneboilers
Zonnecollectoren in Nederland

De voordelen van zonneboilers

Zonneboilers hebben heel wat voordelen waar je als consument van kan profiteren. Zo bespaar je op de energierekening en neemt de woningwaarde toe. Daarnaast is het een populaire manier om een stap richting duurzaam wonen.

Zo zijn er nog veel meer voordelen waarvan je profiteert. Ben je benieuwd welke voordelen een zonneboiler met zich mee brengt?

Bekijk alle voordelen
Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Rendement van een zonneboiler

Met een zonneboiler kan je jaarlijks gemiddeld 70% besparen op de energiekosten voor de productie van warm water. Dat is goed voor zo’n 15% tot 25% van je totale energiefactuur. Alles over het rendement van een zonneboiler en de factoren die invloed hebben lees je op de rendementspagina.

Bekijk het rendement
Vrouw installeert slimme thermostaat

Kosten van een zonneboiler

De kosten van zonneboilers hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het soort zonnecollector, het aantal collectoren, het systeem en de installatiekosten.

Gemiddeld kost een zonneboiler installatie tussen de €3.000 en €6.000 euro. Klik op ‘lees verder’ voor meer informatie rondom de kosten van zonneboilers.

Over de kosten

Installatie van een zonneboiler

Er is interesse in de zonneboiler maar je vraagt je af of het wel mogelijk is om de boiler bij jouw woning te installeren. Wij hebben dan goed nieuws voor je, want de zonneboiler kan op vele manieren geïnstalleerd worden. Voor zowel plat dak als een hellend dak is van alles mogelijk. Benieuwd hoe dat voor jouw situatie er uit ziet?

Lees verder over de installatie

Subsidie voor zonneboilers

Wanneer je een zonneboiler aanschaft, kun je daar subsidie voor krijgen. Deze subsidie kan je krijgen via twee verschillende kanalen. Bij zowel de nationale als lokale overheid kun je aankloppen voor subsidies. De subsidie is voor zowel bedrijven als particulieren beschikbaar. Benieuwd waar jij recht op hebt? Ga dan snel naar onze subsidiechecker.

Offerte aanvragen voor een zonneboiler

Je wilt je woning graag verduurzamen door te besparen op het gasverbruik. Een zonneboiler is goedkoop in aanschaf, eenvoudig te installeren en je bespaart aanzienlijk op de energiekosten. Ook met slechts enkele uren zonlicht rendeert het systeem voldoende voor jouw dagelijkse behoefte.

"*" geeft vereiste velden aan

Soort dak*
Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over warmtepompen

Hoe lang gaat een zonneboiler mee?

Zonneboilers zelf kunnen gemiddeld 25 jaar meegaan, terwijl zonnecollectoren 25 tot 30 jaar meegaan.

Hoe wordt een zonneboiler aangebracht?

Dat verschilt heel erg per boiler, klik hier om naar de zonneboiler pagina te gaan voor meer informatie.

Wat als de zon niet schijnt?

Met zonneboilers is het geen probleem als de zon niet schijnt. Gecombineerde ketels worden meestal aangesloten op opslagvaten. Als er geen zonlicht is, verwarmt de ketel het water.

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

De terugverdientijd van een zonneboiler verschilt. Het start meestal al vanaf 8 jaar.

Zijn er verschillende soorten zonneboilers?

Er zijn vier soorten boilers

De standaard boiler:

Voor standaard zonneboilers wordt de collector geïnstalleerd op het leidingsysteem dat door de opslagtank loopt. Na gebruik van warm water zal het voorraadreservoir het water aanvullen in de normale voorraad.

Centrale verwarming zonneboiler:

Een zonneboiler die erg lijkt op een standaard zonneboiler is een zonneboiler met centrale verwarming. Deze zijn in principe hetzelfde, alleen de cv zonneboiler heeft een aparte cv-ketel, zodat je zowel warm water als douche kunt gebruiken.

Combinatie zonneboiler:

Met de combinatie van boilers kun je niet alleen water verwarmen, maar ook gedeeltelijk CV-apparatuur leveren. De inhoud van de opslagcontainer is maximaal 250 liter. Dit bespaart u meer rekeningen.

Collectief systeem:

Voor een collectief systeem heb je een groot oppervlak nodig waarop het kan worden geplaatst. Het oppervlak van de collector is minimaal 6 vierkante meter. Collectieve Systemen worden vaak gebruikt in grotere gebouwen zoals appartementen