Zonneboiler De kosten

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Meer informatie
  • Woningwaarde stijgt
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Bespaar tot €190
Zonneboiler in de zon via nova eco

De kosten van een zonneboiler?

Door veel mensen worden zonneboilers als dure investering gezien. Toch is het investeren in zonneboilers minder duur dan veel mensen denken. Dit komt onder andere doordat het rendement van de zonneboiler erg interessant is. Daarnaast zijn er nationale en lokale subsidies die de aanschafprijs verlagen. Op deze pagina vind je alle informatie rondom de kosten van een zonneboiler.

Meer verduurzamen?

Stap nu over
Contactgegevens

Prijsfactoren voor een zonneboiler

De prijs die je voor een zonneboiler betaalt, hangt af aan verschillende factoren. Hieronder vind je de grootste prijsbepalende factoren:

Het soort zonneboiler:

De keuze uit het soort systeem valt meestal uit vier soorten zonneboilers. Elk systeem heeft weer andere soorten voordelen en werkingen. Benieuwd naar de verschillende systemen en de bijkomende voordelen? Klik dan hier.

Het soort zonnecollector:

Ook het soort zonnecollector heeft invloed op de prijs. Bij zonnecollectoren maken we onderscheid tussen twee varianten: vlakkeplaat-collectoren en vacuümbuis-collectoren. De vlakkeplaat-collectoren zijn het goedkoopste maar renderen minder goed. De vacuümbuis-collectoren renderen dus beter, maar zijn duurder. Heb je een klein dakoppervlak? dan is een vacuümbuis-collector de beste optie.

De omvang van de installatie:

De omvang van de installatie een belangrijke factor. Heeft jouw woning maar één collector nodig of meerdere. En wil je de zonneboiler voor een groot huishouden laten werken? dan heb je ook een groter voorraadvat nodig. Ten slotte komen de kosten van de installateur erbij. Deze kosten hangen van de voorrijkosten en werkuren af.

De exacte prijzen zijn lastig te weergeven aangezien er vele situaties kunnen zijn met verschillende soorten zonneboilersystemen. Ben je benieuwd wat een zonneboiler voor jou gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes aan bij gespecialiseerde vakmannen in jouw regio.

Offertes aanvragen
Zonneboiler op schuin dak

Onderhoudskosten

De onderhoudskosten kunnen opgevraagd worden bij de desbetreffende installateur. Wanneer je kiest voor een zonneboiler met terugloopsysteem, dient er om de 5 jaar onderhoud gepleegd te worden. De kosten van een servicebeurt liggen rond de €50,-. Bij zonneboilers met een drukgevuld systeem is er meer onderhoud nodig. De kosten voor deze servicebeurt liggen rond de €30,- per jaar. Voor 5 jaar zit je dan op €150,- euro. Dit is dus drie keer zoveel als bij een zonneboiler met een terugloopsysteem.

 

Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Subsidies voor zonneboilers

Wanneer je een zonneboiler aanschaft, kun je daar subsidie voor krijgen. Deze subsidie kan je krijgen via twee verschillende kanalen. Bij zowel de nationale als lokale overheid kun je aankloppen voor subsidies. De subsidie is voor zowel bedrijven als particulieren beschikbaar.

De nationale overheid biedt een subsidie van €500 aan voor het installeren van een zonneboiler. Het daadwerkelijke bedrag kan hier echter een beetje van afwijken, dit komt doordat de subsidie afhankelijk is van het type zonneboiler en de soort warmte die de boiler produceert.

Naast nationale subsidies heb je de lokale subsidies. In bepaalde gemeentes en provincies kan je ook een subsidieaanvraag indienen. Deze zijn echter niet altijd combineerbaar met de nationale subsidies. Benieuwd waar jij recht op hebt?

Terug naar zonneboilers

Offerte aanvragen voor een zonneboiler

Je wilt je woning graag verduurzamen door te besparen op het gasverbruik. Een zonneboiler is goedkoop in aanschaf, eenvoudig te installeren en je bespaart aanzienlijk op de energiekosten. Ook met slechts enkele uren zonlicht rendeert het systeem voldoende voor jouw dagelijkse behoefte.

"*" geeft vereiste velden aan

Soort dak*
Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over zonneboilers

Hoe lang gaat een zonneboiler mee?

Zonneboilers zelf kunnen gemiddeld 25 jaar meegaan, terwijl zonnecollectoren 25 tot 30 jaar meegaan.

Hoe wordt een zonneboiler aangebracht?

Dat verschilt heel erg per boiler, klik hier om naar de zonneboiler pagina te gaan voor meer informatie.

Wat als de zon niet schijnt?

Met zonneboilers is het geen probleem als de zon niet schijnt. Gecombineerde ketels worden meestal aangesloten op opslagvaten. Als er geen zonlicht is, verwarmt de ketel het water.

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

De terugverdientijd van een zonneboiler verschilt. Het start meestal al vanaf 8 jaar.

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Ten eerste bespaar je tot 300 euro aan elektriciteitskosten per jaar. Zonneboilers gebruiken ook geen fossiele brandstoffen, waardoor ze de uitstoot van kooldioxide kunnen verminderen. Dit maakt zonneboilers zeer milieuvriendelijk.