Zonneboiler De voordelen

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Meer informatie
  • Woningwaarde stijgt
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Bespaar tot €190
Zonneboiler op het dak

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Welke voordelen brengen zonneboilers nou eigenlijk met zich mee? Om alle voordelen duidelijk kaart te brengen hebben we zes categorieën gemaakt. Zo weet jij waar je aan toe bent wanneer je zonneboilers op het dak hebt en welke voordelen je daaruit haalt.

Besparing op de energierekening

Met een zonneboiler bespaar je gemiddeld tot wel 70% op de energiekosten voor warm water. Bij een huishouden van vier personen komt dat ongeveer neer op een besparing van €120 tot €190 per jaar. Na 5 jaar heb je ongeveer tussen de €600 en €950 bespaart. Daarnaast gaan de prijzen van energie (olie en gas) steeds verder stijgen, waardoor je in de toekomst nog meer bespaart.

Stap nu over
Groene stroom door windmolens

Stijging van je energielabel

Wanneer je een zonneboiler op het dak hebt, verminder je de jaarlijkse CO2 uitstoot gemiddeld met 300 kg tot 400 kg per jaar. Het is helaas waar dat er ook energie nodig is voor het produceren van zonneboilers. Echter is dit in slechts een korte periode weer gecompenseerd door de boiler.

Woningwaarde stijgt

Wanneer je energiebesparende maatregelen neemt, zoals de installatie van een zonneboiler, dan wordt dit meegenomen in de energieprestatieberekening van jouw woning. Wanneer je de woning later wilt gaan verkopen of verhuren dan kun je hiervoor dus een hogere prijs vragen. De woningwaarde stijgt doordat de woning een hogere index klasse krijgt op het energielabel.

Offertes aanvragen
Zonneboiler op schuin dak

Makkelijk te koppelen 

Het maakt niet uit wat uw huidige warmtebron is. Of het nou stookolie, gas, pellets, elektriciteit of een warmtepomp is. Een zonneboiler kan op alle soorten systemen worden aangesloten. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om een zonneboiler te gebruiken voor het verduurzamen van de woning en te besparen op de energiekosten.

Onderhoudsvriendelijk

Je hoeft nauwelijks onderhoud plegen bij een zonneboiler. Enkel één keer per jaar is er een onderhoudsbeurt nodig en eens in de 5 jaar moet de koelvloeistof worden vervangen. Daarnaast adviseren wij om minimaal één keer in het jaar de zonnecollectoren te reinigen.

Subsidie voor isolatie controleren

Aantrekkelijke subsidies

De overheid stimuleert duurzame energie. Voor zonneboilers er de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De hoogte van de subsidie bedraagt €500, exclusief label bonus. Soms zijn er ook lokale subsidies vanuit de gemeente mogelijk. Benieuwd hoeveel subsidie jij recht op hebt, maak dan gebruik van onze subsidiechecker. Dit is één van de mooie voordelen van de zonneboiler.

Terug naar zonneboilers

Offerte aanvragen voor een zonneboiler

Je wilt je woning graag verduurzamen door te besparen op het gasverbruik. Een zonneboiler is goedkoop in aanschaf, eenvoudig te installeren en je bespaart aanzienlijk op de energiekosten. Ook met slechts enkele uren zonlicht rendeert het systeem voldoende voor jouw dagelijkse behoefte.

"*" geeft vereiste velden aan

Soort dak*
Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over zonneboilers

Hoe lang gaat een zonneboiler mee?

Zonneboilers zelf kunnen gemiddeld 25 jaar meegaan, terwijl zonnecollectoren 25 tot 30 jaar meegaan.

Hoe wordt een zonneboiler aangebracht?

Dat verschilt heel erg per boiler, klik hier om naar de zonneboiler pagina te gaan voor meer informatie.

Wat als de zon niet schijnt?

Met zonneboilers is het geen probleem als de zon niet schijnt. Gecombineerde ketels worden meestal aangesloten op opslagvaten. Als er geen zonlicht is, verwarmt de ketel het water.

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

De terugverdientijd van een zonneboiler verschilt. Het start meestal al vanaf 8 jaar.

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Ten eerste bespaar je tot 300 euro aan elektriciteitskosten per jaar. Zonneboilers gebruiken ook geen fossiele brandstoffen, waardoor ze de uitstoot van kooldioxide kunnen verminderen. Dit maakt zonneboilers zeer milieuvriendelijk.