Recordaantal huishoudens stapt over in 2020

Ook afgelopen jaar is een record aantal huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Het grootste motief blijft nog steeds de financiële besparing. Maar we zien ook een duurzame trend onder onze overstappers. Steeds vaker wordt er bewust voor groene stroom. Ook het percentage overstappers met zonnepanelen is aanzienlijk toegenomen.

Door de corona crisis waren de olieprijzen flink gedaald. Hierdoor ontstond een run op vaste energiecontracten voor een jaar. De historisch lage energietarieven maakten dat het daarnaast ook aantrekkelijk werd om meerjarige contracten open te breken.

Vraag en aanbod groene energie neemt steeds meer toe

De afgelopen jaren is het aanbod groene stroom steeds meer toegenomen. Op dit moment bieden bijna alle aangesloten energieleveranciers 100% groene stroom aan. Daarnaast wordt er ook steeds meer CO2-gecompenseerd gas aangeboden.

Ook werd er door onze bezoekers actief gezocht naar duurzame energie. Al onze vergelijkers kozen voor een energiecontract met groene stroom en bijna 20% koos voor CO2-gecompenseerd gas. Niet alleen het aandeel groene stroom nam toe, maar ook het aandeel groene stroom dat is opgewekt op Nederlandse bodem. Benieuwd waar jouw stroom vandaan komt? Via de stroometiketten van de energieleveranciers kan je snel en makkelijk inzien waar jouw stroom vandaan komt.

Energie vergelijken in combinatie met zonnepanelen

De duurzame trend zet zich zichtbaar voort in de groei in het aantal huishoudens met zonnepanelen. Bijna een vijfde van de overstappers geeft bij de vergelijker aan zonnepanelen op het dak te hebben. Wanneer je wilt vergelijken en je hebt zonnepanelen op het dak, is het handig om de voorwaarden van de energieleverancier te lezen. De ene energieleverancier biedt soms een hogere terugleververgoeding dan de andere.

Overstappen levert flinke besparing op

Zoals eerder aangegeven blijft de besparing die het op jaarbasis oplevert de belangrijkste reden om over te stappen. In 2020 bedroeg de gemiddelde besparing voor een huishouden rond de €400.- per jaar. Via onze vergelijker vind je snel en eenvoudig alle energietarieven op basis van jouw situatie. Binnen no-time weet jij voor welk tarief je een contract kan afsluiten en welkomstbonus kan ontvangen.