Stroometiket Groene stroom & gas

De beste stroom & gas aanbiedingen
Meer informatie
  • Groene stroom
  • Groen gas
  • Direct overstappen
Groene stroom door windmolens
Energielabel bij Nova Eco

Over ons stroometiket

Elke energieleverancier geeft na afloop van ieder jaar aan waar de geleverde stroom precies vandaan kwam. Dit wordt aangetoond met een stroometiket. De berekening van het stroometiket is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt, ook wel ACM genoemd. Door onze nauwe samenwerking met Kikker Energie hebben we met Nova Eco al onze klanten kunnen voorzien van 100% groene stroom, waarvan 100% afkomstig van Nederlandse windmolens. Bekijk onderaan de pagina ons stroometiket in samenwerking met Kikker Energie.

Garanties van oorsprong bepalen het stroometiket

De stroom die wij aan jou leveren is altijd 100% duurzaam. Natuurlijk is de stroom die jij thuis verbruikt niet anders dan de stroom bij je buren. Helaas kan de netbeheerder geen andere stroomkabel naar je woning trekken. Maar doordat jij voor onze duurzame stroom hebt gekozen, draag je wel degelijk bij aan een duurzame toekomst. Want hoe meer mensen kiezen voor duurzame stroom, hoe meer de energieleveranciers verplicht zijn duurzaam opgewekte stroom te leveren en hoe groter uiteindelijk het aandeel duurzaam opgewekte stroom wordt.

Stroometiket Nova Eco

Stroometiket Nova Eco | 100% groene stroom

Heb je een vraag over het stroometiket?

Heb je een vraag over het stroometiket of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier. Wij zullen ons best doen om binnen 24 uur een reactie te geven.

Gegarandeerd 100% groene stroom

Om stroomopwek te certificeren als groen of grijs, is er een wettelijk administratief systeem ontwikkeld. Voor alle duurzame stroom wordt een Garantie van Oorsprong (GvO) toegekend. Een GVO geeft aan hoe de geleverde stroom is opgewekt en of deze uit Nederland of het buitenland komt. De netbeheerder geeft aan CertiQ (verantwoordelijk voor het beheren van de Garanties van Oorsprong in Nederland) door hoeveel stroom de bron heeft opgewekt. CertiQ maakt hiervoor een gelijk aantal GvO’s aan (1 MWh opgewekte stroom = 1 GvO) en zet deze op onze rekening. Voor het energieverbruik van al onze klanten worden Garanties van Oorsprong afgeboekt, zodat u zeker weet dat de verbruikte stroom een duurzame oorsprong heeft. Het stroometiket geeft vervolgens precies weer waar en hoe de geleverde stroom van het voorgaande jaar is opgewekt.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over Stroom & Gas, Energielabels of verduurzamingsprojecten.

"*" geeft vereiste velden aan