Archieven: Veelgestelde vragen

22 maart 2023

Hoe bereken je een energielabel?

Het energielabel van een woning wordt berekend aan de hand van verschillende factoren, zoals de isolatie van het dak, de muren en de vloer, de aanwezigheid van dubbel glas, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie. De berekening van het energielabel wordt uitgevoerd door een gecertificeerd energieadviseur. Hieronder volgen de stappen die de energieadviseur neemt om het […]

Lees verder
22 maart 2023

Wat als je huis geen energielabel heeft?

Als een woning geen energielabel heeft, dan moet deze worden voorzien van een energielabel voordat deze verkocht of verhuurd wordt. Dit kan worden aangevraagd bij een gecertificeerd energieadviseur. Als er geen energielabel aanwezig is bij de verkoop of verhuur van de woning, kan dit leiden tot een boete.

Lees verder
22 maart 2023

Wat is het verschil tussen energielabel A en F?

Een energielabel A geeft aan dat een woning zeer energiezuinig is, terwijl een energielabel F aangeeft dat een woning zeer energie-onzuinig is. Dit verschil wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals de isolatie van de woning, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie.

Lees verder
22 maart 2023

Is energielabel F goed?

Nee, een energielabel F is niet goed. Het is een van de laagste energielabels en geeft aan dat de woning zeer energie-onzuinig is. Dit kan resulteren in hoge energiekosten en een minder comfortabel binnenklimaat.

Lees verder
22 maart 2023

Heeft energielabel invloed op waarde woning?

Ja, een beter energielabel kan in sommige gevallen leiden tot een hogere waarde van een woning. Dit komt doordat een beter energielabel kan resulteren in lagere energiekosten en een hoger comfortniveau voor de bewoners, wat kan leiden tot een hogere verkoopprijs of huurprijs.

Lees verder
22 maart 2023

Welke punten tellen voor energielabel?

Het energielabel van een woning wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals de isolatie van het dak, de muren en de vloer, de aanwezigheid van dubbel glas, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie. Ook wordt er gekeken naar de oppervlakte van de woning en het bouwjaar.

Lees verder
22 maart 2023

Hoe oud mag een energielabel zijn?

Een energielabel voor woningen is 10 jaar geldig. Na deze periode moet er opnieuw een energielabel worden aangevraagd en opgesteld.

Lees verder
22 maart 2023

Heeft energielabel invloed op taxatie?

Ja, een energielabel kan invloed hebben op de taxatie van een woning. Een woning met een beter energielabel kan in sommige gevallen meer waard zijn dan een vergelijkbare woning met een slechter energielabel. Dit komt doordat een beter energielabel kan resulteren in lagere energiekosten en een hoger comfortniveau voor de bewoners, wat kan leiden tot […]

Lees verder
30 november 2021

Wat is de Energie-Index?

De Energie-Index geeft aan hoe energiezuinig een woning is. In de Energie-Index wordt er dieper in gegaan op de duurzaamheid van de woning dan bij een energielabel. In de Energie-Index worden naar 150 kenmerken bekeken terwijl er bij het energielabel maar naar 10 worden gekeken.

Lees verder
6 november 2021

Moet ik verplicht aanwezig zijn bij de opname van mijn portefeuille?

De aanwezigheid tijdens de inspectie is niet verplicht, zolang het pand maar volledig toegankelijk is voor de energie adviseur.

Lees verder