Veelgestelde vragen Bekijk ze hier

Stel hier je Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Stel je vraag
  • Gratis vergelijken
  • Vrijblijvend advies
  • Uitstekend resultaat
Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Waar heb je een vraag over?

Kies je onderwerp

Stroom & gas

Alle informatie over onze groene stroom en gas

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Nee. Wij vinden namelijk niet dat je meer moet betalen voor energie dat bijdraagt aan een betere wereld. Bij Nova eco leveren wij 100% groene stroom afkomstig van Nederlandse windmolens, ongeacht het contract dat je kiest. Gewoon groene stroom voor de scherpste prijs.

Is het stroometiket voor elke energieleverancier hetzelfde?

ja. Elke energieleverancier geeft na afloop van ieder jaar aan waar de geleverde stroom precies vandaan kwam. Dit wordt aangetoond met een stroometiket. De berekening van het stroometiket is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt, ook wel ACM genoemd.

Komt er groene stroom uit mijn stopcontact?

Natuurlijk is de stroom die jij thuis verbruikt niet anders dan de stroom bij je buren. Helaas kan de netbeheerder geen andere stroomkabel naar je woning trekken. Maar doordat jij voor onze duurzame stroom hebt gekozen, draag je wel degelijk bij aan een duurzame toekomst. Want hoe meer mensen kiezen voor duurzame stroom, hoe meer de energieleveranciers verplicht zijn duurzaam opgewekte stroom te leveren en hoe groter uiteindelijk het aandeel duurzaam opgewekte stroom wordt.

Waar komt de groene stroom van Nova Energie vandaan?

Elke energieleverancier geeft na afloop van ieder jaar aan waar de geleverde stroom precies vandaan kwam. Dit wordt aangetoond met een stroometiket. De berekening van het stroometiket is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt, ook wel ACM genoemd. Door onze nauwe samenwerking met Kikker Energie hebben we met Nova Eco al onze klanten kunnen voorzien van 100% groene stroom, waarvan 100% afkomstig van Nederlandse windmolens.

Meer weten over onze stroom? Bekijk dan ons stroometiket.

Waarom is groene stroom belangrijk?

Bij het opwekken van duurzame energie komt er geen tot weinig CO2 uitstoot vrij. Hierdoor krijg je een schonere lucht en wordt de opwarming van de aarde tegen gegaan. Hierdoor krijgen de volgende generaties de kans om net zoveel van de wereld te kunnen genieten als wij kunnen. Daarnaast wordt al onze groene energie bewust opgewekt met Nederlandse windmolens. Dit zorgt er voor dat er zo min mogelijk energie verloren gaat tijdens het transport.

Wat is groene stroom?

Groene energie is energie die is opgewekt uit duurzame bronnen. Een duurzame energiebron is een bron die nooit opraakt. Bij duurzame energiebronnen kan je denken aan zonne-energie, windenergie en de energie die we opwekken uit waterkracht.

Wordt de echtheid van groene stroom gecontroleerd?

Ja, de overheid controleert de stroometiketten ieder jaar.

Ben ik verplicht om me bij de belastingdienst te melden?

Nee, je mag ook niets doen. Particuliere zonnepaneelhouders die niets doen, krijgen van de Belastingdienst automatisch ontheffing van btw-aangifte. Daar merk je niets van, de Belastingdienst weet immers niet dat jij zonnepanelen op je dak hebt.

Als je niets doet, heb je ook geen ‘gedoe’ en administratie. Maar nietsdoen heeft ook een (groot) nadeel: je krijgt dan geen btw terug over de aanschaf en installatie. Dat scheelt je honderden euro’s.

Een aparte energierekening voor terug levering. Mag dat?

Nee. Als u zelf stroom opwekt, moet u één energierekening ontvangen. Hierop staat uw verbruik en hoe saldering en terug levering hebben plaatsgevonden. En tegen welk tarief uw eventuele terug levering wordt vergoed.

Het is niet toegestaan dat u eerst uw verbruik in rekening krijgt gebracht en later een nota waarop uw terug levering wordt verrekend. Neem contact op met uw energieleverancier als u twee aparte rekeningen ontvangt.  

Hoe bereken ik de opbrengst van mijn zonnepanelen?

Formule: (Wattpiek per paneel x aantal panelen) – 12,5% = opbrengst in kWh per jaar. 
De opbrengst van een gemiddeld paneel in Nederland is op dit moment 250 Wattpiek. Er zijn panelen die meer opleveren (nieuwe generatie is 280 Wattpiek) of juist minder opleveren. 
12,5% is de uitvalratio gebaseerd op onderzoek van de Universiteit van Utrecht. 
Dus 10 panelen: (250 Wattpiek x 10) – 12,5% = 2188 kWh.

Hoe vraag ik btw terug op zonnepanelen? (Ondernemer/ zzp’er)

Werk je al als ondernemer, dan gelden voor jou de normale btw-regels. Als je de zonnepanelen op je privéhuis legt, kun je wel de btw terugvragen. Vraag bij de Belastingdienst of je belastingadviseur hoe het zit of kijk op belastingdienst.nl – Eigenaren van zonnepanelen.

Tip: woon je samen en is één van jullie beiden ondernemer? Terugvragen is eenvoudiger als de niet-ondernemer dit doet. Denk eraan dat je de energierekening én de factuur van de zonnepanelen op naam van de niet-ondernemer zet.

Hoe vraag ik btw terug op zonnepanelen? (Particulier)

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (3.000 wattpiek) voor € 4.700 levert dit € 760 op. 

Als je zonnepanelen op je dak legt, word je in feite een mini-energiebedrijfje, en daarmee ‘ondernemer’. Dat heeft als voordeel dat je de btw die je voor de zonnepanelen betaald hebt, kunt terugvragen. Dat doe je met een btw-aangifte. Met het stappenplan kun je dit prima zelf regelen.

Let op:

  • Doe de btw-aangifte binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin je de panelen kocht.
  • Zorg dat factuur van de zonnepanelen én de energierekening op dezelfde naam staan. Staat de factuur op jouw naam en de energierekening op naam van je partner? Dan kan je de btw niet terugvragen.

Het stappenplan hieronder geldt alleen voor particulieren. Werk jij al als zzp’er of ondernemer? Lees dan het antwoord op de vraag: Hoe zit het als ik ondernemer/zzp’er ben? 

Kan ik zelf opgewekte stroom tijdelijk opslaan?

Het is niet mogelijk de elektriciteit die wordt opwekt, op te slaan op het net en daar op een later moment weer gebruik van te maken. Het is wel mogelijk om de geproduceerde energie op te slaan in een accu. Zo kan de opgeslagen energie later van de accu afgehaald worden. Alleen kan een accu vaak worden aangesloten op één elektrisch apparaat. Dan verliest de accu na verloop van tijd rendement en kan deze vol raken.

Over het algemeen worden zonnepanelen geïnstalleerd en aangesloten op de elektriciteitsmeter. Op deze manier worden alle elektrische apparaten die overdag stroom verbruiken, eerst voorzien van zelfgeproduceerde stroom. Deze energie wordt niet geregistreerd op de meter en afrekening. Teveel geproduceerde energie wordt geleverd aan het elektriciteitsnet en geregistreerd door de elektriciteitsmeter. Op de jaarafrekening saldeert de energieleverancier geleverde energie met gebruikte energie. Wordt er meer terug geleverd dan er netto verbruikt wordt, dan wordt voor de hoeveelheid terug geleverde elektriciteit een zogenaamde terugleververgoeding betaald. De hoogte van de terugleververgoeding verschilt per energieleverancier.

Wat betreft de netbeheerkosten: ook als er 0 kWh stroom en 0 m³ gas wordt verbruikt, moeten er netbeheerkosten worden betaald.

Mag mijn energiecontract stilzwijgend worden verlengd door de Nova Eco?

Stilzwijgende verlengingen zijn toegestaan, maar alleen als het contract voor onbepaalde tijd wordt omgezet in een contract. Onbepaalde contracten hebben geen einddatum en lopen door totdat jij het contract zelf opzegt.

Let op: is jouw reguliere energiecontract omgezet naar een onzeker contract? Wil je dan het contract opzeggen? Dan mogen wij geen annuleringskosten meer in rekening brengen.

Waarom kan ik de btw eigenlijk terugvragen?

De Belastingdienst beschouwt particulieren die stroom aan het net leveren als ondernemers: in feite ben je een heel klein energiebedrijf. Ondernemers in Nederland moeten btw over hun omzet afdragen aan de Belastingdienst. Als eigenaar van zonnepanelen (‘zonnepaneelhouder’) moet je formeel dus btw afdragen over de stroom die je opwekt. Maar je mag óók de btw die je betaald hebt voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen. Daardoor kun je honderden euro’s terugkrijgen van de Belastingdienst.

Als particuliere zonnepaneelhouder kun je kiezen voor de kleine ondernemersregeling (KOR). Je kunt dan de btw die je betaald hebt voor de aankoop en installatie van je panelen terugkrijgen van de Belastingdienst, én je hoeft daarna niet meer elk kwartaal btw-aangifte te doen.

Wat als ik minder stroom op wek dan verbruik?

Als je minder stroom opwekt dan verbruikt, dan wordt de teruglevering wat het verbruik afgetrokken. Dit wordt salderen genoemd. Indien er verbruik overblijft, wordt dit door de leverancier in rekening gebracht. Alleen over het gesaldeerde verbruik worden leveringstarief en belasting in rekening gebracht.

Een voorbeeld: Door de zonnepanelen op jouw dak wordt er 2200 kWh per jaar opgewekt en je verbruikt zelf 2500 kWh per jaar. Dan brengt de energieleverancier 300 kWh in rekening.

Wat als mijn energiecontract afloopt?

Als een energiecontract voor bepaalde tijd afloopt, wordt het automatisch een onzeker contract. Het contract kan worden opgezegd en de maximale opzegtermijn is 30 dagen.

Onzekere contracten met variabele rentetarieven vereisen hogere kosten.

Energielabels

Alle informatie over onze energielabels

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Kan ik korting krijgen voor duurzaamheidsmaatregelen?

Ja! Wanneer jij een energielabel hebt aangevraagd via ons, kun je op alle projecten korting krijgen. De hoogte van de korting hangt af van het gekozen project.

Wat heeft het nieuwe energielabel voor voordelen?

Het energielabel zal in de eerste plaats een betere bepaling van de energieprestatie geven. Daarnaast geeft het label de mogelijkheden om het comfort te verhogen en energiekosten te verlagen. Tot slot is een nieuw energielabel verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en utiliteitsgebouwen.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €280,-.
  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €525,-.
Type pand Tarief
Appartement €280,-
Eengezinswoning €310,-
Vrijstaande woning €350,-
Vrijstaande woning boven 250m² €480,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.

Wat betekent energielabel woning?

Een energielabel voor een woning is een rapport wat laat zien hoe energiezuinig een woning is. Woningeigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Dit geldt ook als woningeigenaren een nieuwe woning gaanlaten bouwen.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

  • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
  • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
  • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
  • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
  • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
  • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
  • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Per wanneer is energielabel C verplicht voor kantoren?

Energielabel C is voor kantoren verplicht vanaf 2023. Je kantoor of bedrijfspand moet dan minimaal energielabel c of hoger hebben. Ander mag dit pand niet meer als kantoor worden gebruikt.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.

Woningverduurzaming

De meest gestelde vragen over onze verduurzamingsprojecten

Wat kosten zonnepanelen?

Wij berekenen de prijs per Wattpiek (gemiddeld 310 Wattpiek per zonnepaneel). Meestal ligt de gemiddelde prijs van een zonnepaneel inclusief de omvormer en installatie rond de €420,-. Voor een dak met 10 zonnepanelen betaal je dus gemiddeld €4200,-.

Ga ik met een warmtepomp energie besparen?

Het gebruik van een warmtepomp kan het gebruik van gas verminderen, waardoor de energiekosten aanzienlijk worden bespaard. Met een warmtepomp geniet je het hele jaar door van aangename temperaturen in huis. Dit gebeurt op een energiebesparende manier zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Het zorgt ook voor warm water uit de kraan. Kortom: warmtepompen zijn een duurzaam alternatief voor gasketels.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verplaatst deze naar binnen. Warme lucht komt vrij via bestaande radiatoren of vloerverwarming systemen.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Als huiseigenaar hoef je niets te doen om isolatie in de kruipruimte te plaatsen. Als je de isolatie boven of onder de vloer wilt installeren, moet je alle meubels verwijderen.

Het is belangrijk om voldoende bouwhoogte te hebben voor vloerisolatie, omdat er meerdere lagen op de vloer moeten worden geplaatst. De gehele vloerconstructie bestaat doorgaans uit dragende vloeren, plamuurband, isolatieplaten en afgewerkte vloeren. Houd er dus rekening mee dat vloerisolatie de vloer soms 10 cm hoger maakt.

Hoe wordt een zonneboiler aangebracht?

Dat verschilt heel erg per boiler, klik hier om naar de zonneboiler pagina te gaan voor meer informatie.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het is het meest gehoorde nieuws in een geïsoleerde wereld en een van de grootste misverstanden. Veel mensen denken dat het aanbrengen van vloerisolatie op vloerverwarmingssystemen geldverspilling is, maar dit is niet het geval. Als de vloer niet geïsoleerd is, gaat altijd een deel van de door vloerverwarming opgewekte warmte verloren. Daarom is het erg belangrijk om een ​​goede vloerisolatie aan te brengen.

Wat als de zon niet schijnt?

Met zonneboilers is het geen probleem als de zon niet schijnt. Gecombineerde ketels worden meestal aangesloten op opslagvaten. Als er geen zonlicht is, verwarmt de ketel het water.

Wat kost het isoleren van mijn dak?

De kosten van dakisolatie lopen sterk uiteen. Je mag ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van dakisolatie tussen de 2.400 en 5.500 euro ligt.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming is een belangrijke stap om het energieverbruik te verminderen. De warmteverdeling in het huis is gelijkmatiger, waardoor je kunt genieten van een constante temperatuur en een hoger wooncomfort. Bovendien verhoogt het de waarde van uw huis of gebouw.

Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

De gemiddelde terugverdientijd van spouwmuurisolatie is 3 jaar. Bij gebruik in combinatie met andere vormen van isolatiematerialen (zoals dak- en vloerisolatiematerialen) wordt de terugverdientijd van spouwmuurisolatiematerialen positief beïnvloed.

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Om de spouwmuur te isoleren moet de muur in goede staat verkeren. Hiervoor wordt altijd de muur met een endoscoopcamera gecontroleerd. .

Woon je in een halfvrijstaande woning of hoekwoning in het midden, dan moet je een lange kwast op de spouwmuur naast de buurman naast de deur plaatsen. Dit zorgt ervoor dat alleen de te isoleren spouwmuur wordt geïsoleerd. Daarna wordt, indien aanwezig, het isolatierooster gesloten.

Plaats na het sluiten van het rooster een nieuw ventilatierooster van de spouwmuur naar de kruipruimte. Hierdoor kan de kruipruimte goed worden geventileerd zonder vochtproblemen. Zodra het isolatiemateriaal is aangebracht, kunt u direct genieten van de voordelen van holle wandisolatie.

Wat zijn de kosten van een waterontharder?

De prijs van professionele waterontharders is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn waterontharders er in verschillende soorten en maten en hangt de aanschafprijs af van jouw persoonlijke wensen. De gemiddelde kostprijs van professionele waterontharders ligt tussen de €1.000 en €2.000 euro.

Naast professionele waterontharders zijn er goedkope magneetwaterontharders. Het effect van deze goedkope variant is echter niet bevestigd. Daarom raden we aan professionele ontharders te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Als je op een plek met hard water woont, ken je misschien het probleem van hard water: afzettingen op de vaat, strepen na het wassen van de ramen en defecte huishoudelijke apparaten.

De waterontharder vermindert de waterhardheid van het water en kan deze problemen voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in het leven, maar komt ook financieel ten goede.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen liggen vrijwel altijd gericht op het zuiden. Zo vangen ze het meeste zonlicht. Dit zonlicht wordt dan omgezet in elektriciteit. Om deze elektriciteit te gebruiken wordt er ook direct een omvormer in je woning geplaatst. Deze omvormer zet de opgewekte stroom om in bruikbare wisselstroom.

Vervolgens wordt de omvormer aangesloten op je dubbele meter, zo kan je in je hele woning gebruik maken van zonne-energie. De rest van de stroom wat je niet gebruikt wordt terug geleverd naar de energiemaatschappij. Zo bespaar je dus kosten.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn populair met een reden. De opgewekte energie door jou zelf is gratis. Mochten er wolken zijn, geen probleem. Elk daglicht is al genoeg om stroom op te wekken, en jou dus van elektriciteit te voorzien. Je gaat bewuster met energie om omdat het van jezelf is, dat resulteert dus ook in een lagere energierekening.

Aanmelden vakman/energieadviseur

Wil je meer weten over onze werkwijze?

Is aanmelden bij Nova Eco gratis?

Ja! Jij als ondernemer kan jouw bedrijf gratis aanmelden. Jouw bedrijf krijgt een bedrijfsprofiel en er zijn pas kosten wanneer jij een lead krijgt en/of een sale maakt.

Is het een probleem dat ik geen website heb?

Nee. Dat is geen enkel probleem. Van ons krijg je een bedrijfsprofiel waardoor bezoekers alsnog relevante informatie over jouw bedrijf kunnen vinden. Voor de services die wij leveren hoef je alleen maar een email en telefoonnummer te hebben zodat zowel wij van Nova Eco, als de potentiële klant contact met jou op kunnen nemen.

Kan ik mijn beschikbaarheid aangeven?

Ja! Bij ons geef jij zelf aan welke producten/ diensten je aanbiedt, in welke regio je wilt werken en een maximum aan leads. De leadstroom pas jij flexibel aan op jouw sales capaciteit. Zo zorg je dat jij als aannemer altijd de touwtjes in eigen handen hebt.

Op welke manieren kan ik contact opnemen met een potentiële klant?

De klant kan op vele manieren in contact met jou staan. Bij leadgeneratie gaat dat door middel van naam en telefoonnummer. Daarnaast is er op jouw eigen bedrijfsprofiel de mogelijkheid om met de potentiële klant te chatten. Ook staat op jouw bedrijfsprofiel de contactgegevens van jouw zaak, waardoor er ook makkelijk met jouw contact wordt opgenomen. Dit allemaal om te zorgen dat het contact tussen jouw bedrijf en de potentiële klant zo goed mogelijk verloopt.

Waar kan ik een overzicht vinden van de aanvragen?

Wanneer jij ingelogd bent met jouw bedrijf, kom je op het bedrijfsprofiel terecht. Hier kan je alle informatie vinden zoals aanvragen, reviews, facturen en nog veel meer.

Waar kan ik mijn bedrijf aanmelden?

Via ons aanmeldformulier kan jij jouw bedrijf snel en makkelijk aanmelden. Na je aanmelding wordt zo snel mogelijk jouw aanvraag verwerkt. Wij nemen dan per e-mail of telefoon contact met jou op om de laatste punten rondom de aanvraag af te ronden. Wanneer je aanvraag geaccepteerd is, krijg je toegang tot jouw bedrijfspagina. Hier kan jij informatie achterlaten en kunnen reviews worden geplaatst. Zo kan je al vanaf het begin vertrouwen creëren bij de consument.

 

Waarin kan Nova Eco mijn bedrijf ondersteunen?

Wij zorgen ervoor dat jij kan doen waar je goed in bent: uitstekende producten/diensten leveren. Daar helpen wij natuurlijk graag bij. Naast leadgeneratie krijg je ook een bedrijfsprofiel waardoor je altijd makkelijk te vinden bent. Ook denken we graag met jou mee. Mocht je een vraag hebben, dan staat ons team uiteraard voor jou klaar om je daarbij te helpen. Door samen de kwaliteit omhoog te brengen, staan we voor een hogere afname.

Wanneer komen er kosten bij kijken?

Bij Nova eco kom je als bedrijf niet voor verrassingen te staan. Ook willen we een samenwerking waar we als Nederlandse economie van groeien. Daarom heb je bij ons alleen marketingkosten wanneer jij een extreem warme lead krijgt. Hieronder staan de twee kostenposten:

  • Wanneer jij een extreem warme lead krijgt, betaal je daar een vast bedrag voor. Zo weet jij als bedrijf wat jij per lead kwijt bent. Een erg zuiver en transparant systeem zodat jij het overzicht hebt.

Al bij al is het dus een erg transparant systeem die veel overzicht brengt.

Hoe kan ik me aanmelden als energieadviseur bij Nova Eco?

Heel simpel, wij werken met zzp’ers. Ben jij al erkend EPA W adviseur, dan kan je je snel via ons contactformulier aanmelden. Die is vrijblijvend en makkelijk. Op het moment dat jij je aanmeld als energieadviseur krijg je van ons een bericht voor een telefonische kennismaking. Wij hebben genoeg aanmeldingen, dus je kan direct aan de slag.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

  • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
  • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
  • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
  • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
  • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
  • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
  • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.