Waarom zou ik nu gaan verduurzamen?

Dat is een goede vraag. Waarom zou je eigenlijk gaan verduurzamen? Wij zien dat duurzaamheid steeds een grotere rol speelt in de huidige woningmarkt. Niet alleen de waarde van je woning gaat omhoog, maar ook je energielabel. Het is voor de woningmarkt enorm van belang dat woningen duurzaam worden. Doe je mee?

Wat doet verduurzaming?

Het verduurzamen van je woning is niet alleen goed voor de waarde en verkoopsnelheid van je woning. Je gaat er ook lekkerder van leven. Je ziet een daling in je energiekosten, je wooncomfort schiet door het dak heen en je leefomgeving is algemeen veel beter.

Zo kan je snel verduurzamen

Je kan simpel beginnen met het verduurzamen van je woning. Er zijn natuurlijk grotere projecten zoals zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Maar je kan ook wat kleiner beginnen. Als je een relatief oude woning hebt is het al heel snel mogelijk om je energielabel te verhogen. Je kan een waterontharder laten installeren of dakisolatie om te zorgen dat je energierekening flink daalt.

Milieubescherming

Je helpt niet alleen jezelf met het verduurzamen van je woning. op het moment dat je gaat verduurzamen, help je ook ons milieu. Je stoot minder uit, bespaart energie & maakt Nederland leefbaarder.

De bescherming van ons milieu is al jaren lang een belangrijk onderwerp in de maatschappij. Daarom trekken we er de afgelopen jaren ook meer naartoe. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven beginnen met duurzaam ondernemen. Veel mensen vinden duurzaamheid belangrijk, en maken dus ook keuzes daar naartoe. Zelfs bij de meest simpele dingen zoals minder vlees eten en beginnen met biologische producten. Maar ook met het kiezen van Groene stroom in plaats van de meest goedkope energie.

Klaar voor de toekomst

Fossiele brandstoffen worden steeds minder gebruikt en de uitstoot van CO² vormt een steeds groter risico voor ons milieu. Nederland en andere landen maken zich al klaar voor een duurzame toekomst. Dit kan jij ook doen. Je kan bijvoorbeeld overstappen op elektrisch koken, en het gebruik maken van een warmteboiler.

Het gas begint verleden tijd te worden, het wordt duurder en minder aantrekkelijk. Stap dus nu over op elektrisch leven.