Wat als je energielabel niet klopt?

Wat kan je doen als je energielabel niet klopt?
Nieuw energielabel aanvragen
  • Klopt je energielabel?
  • Uitgebreid rapport
  • Energielabel laten herzien
Energielabel verbeteren
EP-adivseur controleert het energielabel

Heeft jouw woning geen correct energielabel?

Sta je op het punt je woning te verkopen of te verhuren? Dan heb je een geldig energielabel nodig. Dit is een definitief energielabel, je kan je huidige energielabel controleren op energielabel.nl.

Wanneer je denkt dat jouw energielabel niet klopt, kan je contact opnemen met een EP-adviseur. Een energieadviseur kan door middel van een opname rapport uitleggen waarom je een bepaald energielabel hebt gekregen. Je kan dan altijd kiezen om je woning opnieuw te laten opnemen en een nieuw energielabel te laten uitdraaien.

Kom je er niet uit met de EP-adviseur, dan kan je altijd contact opnemen met de certificaathouder van je energielabel. Dit is de organisatie die het energielabel heeft geregistreerd. De naam kan je vinden op je energielabel.

Energielabel aanvragen
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Laat je energielabel herzien

Een energielabel kan veel invloed hebben op je woning. Stel je gaat je woning verkopen kan een goed energielabel tot wel €60.000 meer waarde geven aan je woning. Je kan een hoog energielabel krijgen door je woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld zonnepanelen te laten installeren, of je schaft een warmtepomp aan.

Met een energielabel kunnen potentiële kopers en huurders snel en overzichtelijk zien of een woning energiezuinig is of niet. Dit is erg handig, want een woning met een hoog label heeft verschillende voordelen. Denk hierbij aan een lagere energierekening, hoger wooncomfort en beter voor het milieu.

Een energielabel bestaat uit verschillende klassen, die lopen van klasse A (donker groen, zeer zuinig) tot en met klasse G (donker rood, zeer onzuinig). Vanaf 1 januari 2021 is het uitgebreide label verplicht wanneer je de woning wilt verkopen of verhuren.

Vraag hier je nieuwe energielabel aan

Je kan hier snel en goedkoop je energielabel aanvragen. Wij nemen je aanvraag direct in behandeling.