Zoek je energielabel via onze gratis tool

Check hier het energielabel van je woning of bedrijfspand.
Energielabel zoeken
  • Energielabel zelf zoeken
  • Binnen enkele seconden
  • Gratis tool
Energielabel verbeteren
Energielabel aanvragen 2023

Zoek je energielabel

Via onze vernieuwde gratis tool kan je snel en eenvoudig je huidige energielabel zoeken. Je hoeft alleen je postcode en huisnummer in te voeren en je energielabel komt tevoorschijn. Wil je het energielabel van meerdere panden weten? Dat kan. Ververs de pagina en vul de velden opnieuw in.

Krijg je geen energielabel te zien? Dan heb je waarschijnlijk een ‘voorlopig energielabel’. Dit houdt in dat jouw woning momenteel nog geen energielabel heeft voor verkoop en verhuur. Een voorlopig energielabel is het label dat is afgegeven door de overheid in 2015.

Energielabel checken

Zoek hier je energielabel

Vul de gegevens in en bekijk direct je energielabel

Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland
Zelf energielabel berekenen tool

Je energielabel berekenen

De meestgestelde vraag die we krijgen is of je het energielabel ook zelf kan berekenen. Dit kan helaas niet, althans, niet op het exacte punt af. Je kan wel een inschatting maken wanneer je een aantal kenmerken van je woning weet.

Het energielabel wordt berekent door middel van een puntensysteem. Dit systeem kijkt naar een aantal kenmerken van je woning. Denk bijvoorbeeld aan bouwjaar en woningtype. Hieronder vind je een checklist voor de meest belangrijke kenmerken.

Het rekenmodel van de overheid is op deze punten gebaseerd. Heb je een goed beeld waar je woning mee uitgerust is? Dan kun je een inschatting maken of je energielabel zogenaamd ‘groen’ of ‘rood’ is.

Energielabel berekenen
Ep-adviseur geeft advies

Wat betekent mijn energielabel?

Misschien heb je al wel een energielabel maar weet je niet precies wat het inhoudt. Wij hebben voor elk energielabel uitgeschreven wat dit voor jou betekent. Er zijn natuurlijk verschillende soorten energielabels. Lees hier wat jouw energielabel precies betekent.

Heb je nog geen energielabel? Vraag hem dan direct aan via één van onze energieadviseurs. Je hebt hem dan meestal al binnen 1 á 2 weken.

Energielabel aanvragen

Een nieuw of hoger energielabel aanvragen?

Vraag vrijblijvend offerte aan. Binnen 2 minuten geregeld.