Zonnecarport laadpalen met batterij

Haal meer uit je eigen opgewekte stroom met laadpalen en batterijen bij een zonnecarport.
Meer informatie
  • Duurzaam ondernemen
  • Subsidies
  • Veilig en gratis parkeren

Voordelen van
een zonnecarport.

Bekijk hier de voordelen van een zonnecarport met laadpalen en een batterij.

1

Verbetering van de eigendomswaarde

Zonnecarports kunnen de waarde van het bedrijfsterrein verhogen door het duurzame karakter en de potentiële energiebesparingen die het biedt. Ze maken een bedrijf ook aantrekkelijker voor milieubewuste stakeholders en kunnen een positief imago creëren voor het bedrijf in de gemeenschap​.

2

Bescherming en
comfort

Naast het opwekken van energie bieden zonnecarports ook bescherming tegen weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zonlicht voor de voertuigen die eronder geparkeerd staan. Dit zorgt voor extra comfort en gemak voor zowel het personeel als de bezoekers van het bedrijf​.

3

Besparing op energiekosten

De elektriciteit die door zonnecarports wordt opgewekt, kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, wat helpt om de energiekosten te verlagen. Hierdoor kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op hun energierekeningen op de lange termijn​.

4

Duurzame energieopwekking

Zonnecarports wekken schone, hernieuwbare energie op door zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Dit is een milieuvriendelijke manier om aan de energiebehoeften van een bedrijf te voldoen, en draagt bij aan de vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen​.

Carport met zonnepanelen, laadpalen en een batterij.

Carports met zonnepanelen, laadpalen en een batterij zijn een innovatieve en duurzame oplossing voor zowel huiseigenaren als zakelijke gebouwen. Ze bieden niet alleen bescherming voor voertuigen tegen weersinvloeden, maar genereren ook schone energie. Hier zijn enkele belangrijke punten:

  • Energieopwekking en -opslag: Zonnecarports zijn uitgerust met fotovoltaïsche panelen (PV-panelen) van 570 wattpiek die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Deze elektriciteit kan direct worden gebruikt om elektrische voertuigen (EV’s) op te laden of kan worden opgeslagen in een batterij voor later gebruik.
  • Batterijopslag: Een batterijopslagsysteem kan worden geïntegreerd om overtollige energie op te slaan die tijdens zonnige uren wordt opgewekt. Dit maakt het mogelijk om de opgeslagen energie te gebruiken tijdens de nacht of op bewolkte dagen, wat de energie-efficiëntie verbetert.
  • Economische voordelen: Door het opwekken van eigen energie kunnen eigenaren van zonnecarports besparen op elektriciteitskosten. Bovendien kunnen overtollige energie aan het elektriciteitsnet worden teruggeleverd, wat mogelijk financiële voordelen oplevert door netmetering.
  • Ruimte-efficiëntie en esthetiek: Zonnecarports zijn een efficiënte manier om anders ongebruikte ruimtes te benutten, zoals parkeerterreinen en opritten. Ze kunnen worden ontworpen in verschillende stijlen en maten om te passen bij de esthetische vereisten van het eigendom. Daarnaast staan de geparkeerde voertuigen ook nog eens droog en veilig.

Zonnecarports met laadpalen en een batterij bieden een geïntegreerde oplossing voor energieopwekking, -opslag en -distributie, en dragen bij aan de overgang naar schonere en meer duurzame energieoplossingen.

Zonnecarport met laadpalen

De transitie naar een duurzamere toekomst speelt een grote rol in onze samenleving. Vooral bedrijven profiteren van de duurzame toekomst. Het is namelijk verplicht om als bedrijf met een bedrijfspand minstens energielabel C te hebben. Dit is niet alleen een goede stap richting een duurzame toekomst maar helpt ook mee met kostenreductie.

Het overwegen van een zonnecarport met laadpalen en een batterij is dan ook een gewilde keuze voor bedrijven. De carport dient als beschutte parkeerplaats die je auto beschermt tegen onze Nederlandse elementen terwijl het tegelijkertijd continue een duurzame energievoorziening genereert. Daarnaast is een zonnecarport met laadpalen zeker voordelig voor het opladen van elektrische auto’s. Door de energieopwekking zonnecarport laad je je voertuigen gratis op.

Het multifunctionele gebruik van een zonnecarport maakt het niet alleen een praktische keuze, maar ook een slimme investering. Het veranderen van een parkeerterrein in een energiecentrale is een slimme zet, waarbij de opgewekte zonne-energie kan worden gebruikt om elektrische auto’s op te laden.

Interessante artikelen

Meer over zonnecarports.

De kosten van een zonnecarport met laadpalen en batterij.

Een zonnecarport met laadpalen en batterij brengt aardig wat kosten met zich mee. Elke zonnecarport is anders. Bij veel projecten worden de carports op maat gemaakt. De constructie van de zonnecarport heeft te maken met een aantal factoren. Er wordt vaak gekeken naar het aantal parkeerplaatsen, aantal vierkante meters, aantal zonnepanelen en de gehele carport structuur. Er moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn om een zonnecarport te plaatsen.

Hieronder hebben wij een overzichtelijke tabel gemaakt met een voorbeeld van hoe de kosten er uit zouden kunnen zien.

Aantal Parkeerplaatsen Aantal zonnepanelen Totale Wattpiek Kosten zonnepanelen Kosten carportstructuur Installatiekosten Totale geschatte kosten
20 100 57000 Wp €85.500 €40.000 €5.000 €130.500
25 125 71250 Wp €106.875 €50.000 €5.000 €161.875
30 150 85500 Wp €128.250 €60.000 €5.000 €193.250
35 175 99750 Wp €149.625 €70.000 €5.000 €224.625
40 200 114000 Wp €171.000 €80.000 €5.000 €256.000
45 225 128250 Wp €192.375 €90.000 €5.000 €287.375

De zonnepanelen op een zonnecarport

Eén van de belangrijkste aspecten van een zonnecarport zijn de zonnepanelen die er op liggen. Het type paneel die het meest wordt gebruikt voor een zonnecarport is de Tiger Neo N-type 72HL4-BDV van 570 WattPiek. Deze panelen zijn speciaal ontworpen om onder hoge temperatuurcondities efficiënt te presteren, waarbij ze 2% meer stroom kunnen genereren in vergelijking met P-type panelen. Met een efficiëntie van 22.45% en een indrukwekkende lineaire vermogensgarantie van 30 jaar, bieden deze panelen een betrouwbare en duurzame energieoplossing. De hoge efficiëntie en het vermogen van 570Wp maken deze panelen een krachtige optie voor je carport.

Veelgestelde vragen over zonnecarports

Hoe lang gaat een zonnecarport mee?

Een zonnecarport is ontworpen om lang mee te gaan, vaak tot 25 jaar of langer, afhankelijk van de kwaliteit van de materialen en het onderhoud.

Hoe onderhoud ik mijn zonnecarport?

Het onderhoud van een zonnecarport is vrij eenvoudig. Het regelmatig schoonmaken van de zonnepanelen en het controleren van de structuur op schade is meestal voldoende om de levensduur te verlengen.

Kan ik de zonnecarport aanpassen aan mijn voorkeuren?

Ja, zonnecarports bieden diverse ontwerpmogelijkheden en kunnen worden aangepast aan je persoonlijke voorkeur en de architectuur van je woning of bedrijfsruimte.

Hoe draagt een zonnecarport bij aan duurzaamheid?

Een zonnecarport draagt bij aan duurzaamheid door het opwekken van groene, hernieuwbare energie, het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en het verlagen van de CO2-uitstoot van uw bedrijf.

Is de installatie van een zonnecarport ingewikkeld?

De installatie moet worden uitgevoerd door professionals om ervoor te zorgen dat de carport veilig is en optimaal functioneert. Bij Nova Eco zorgen we voor een vlekkeloze installatie van je zonnecarport.

Wat is de terugverdientijd van een zonnecarport?

De terugverdientijd van een zonnecarport kan variëren, maar dankzij de besparingen op energiekosten en mogelijke subsidies kan de investering vaak binnen enkele jaren worden terugverdiend.

Wat zijn de financiële voordelen van een carport met zonnepanelen?

De financiële voordelen omvatten besparingen op energiekosten, mogelijke subsidies en fiscale voordelen, en een verhoogde waarde van het bedrijfsterrein door de duurzame infrastructuur.